Raspisana javna nabavka za izbor prevoznika za linije iz „paketa 3“

Direkcija za javni prevoz grada Niša raspisala je juče javnu nabavku za izbor prevoznika na linijama iz „paketa 3“, koje je prvobitno na tenderu dobila beogradska firma „Ćurdić“.

Reč je o dve gradske linije  – liniji šest (od Železničke stanice do Duvaništa i Skopske) i liniji 13 (od Trga kralja Aleksandra do Delijskog visa) kao i o 11 prigradskih linija (do Trupala, Popovca, Vrtišta, Medoševca, Mezgraje, Gornje Trnave, Leskovika, Huma, Kravlja i Paligraca).

U javnom pozivu je navedeno da će ponude moći da se dostavljaju do 18. janaura, a novi prevoznik voziće na linijama iz „paketa 3“ od 1. aprila naredne godine do 31. januara 2020. godine.

Vršilac dužnosti direktora Direkcije za javni gradski prevoz Milan Milić podsetio je na poslednjoj sednici Gradskog veća da je ugovor sa dosadašnjim prevoznikom Ćurdić raskinut 7. decembra pošto je ta firma od septembra vozila na liniji šest (Duvaniške-Železnička stanica) ispod dogovorenog minimuma.

„Prevoznik se nije pridržavao dogovorenog reda vožnje i imao je samo 83 odsto od dogovorenog prevoza. Dali smo mu rok od 19. do 28. novembra da ispoštuje ugovorne obaveze i ispravi nedostatke ali se i tada nije pridržavao ugovora. To je razlog raskida ugovora“, izjavio je Milić.

On je kazao da je Direkcija prikupila ponude i odmah nakon raskida ugovora, 8. decembra angažovala nove prevoznike za linije šest i 13, a to su „Niš-eskpres“ i „Ariva Litas“.

Veće grada Niša na poslednjoj sednici odobrilo je isplatu sedam miliona dinara iz budžeta grada Niša za uvećanje osnovnog kapitala Direkcije za javni prevoz.

Milić je rekao da se ovim parama obezbeđuje dodatna finansijska sigurnost i likvidnost Direkcije.