Sakrio dva skutera u gepeku, pa ostao bez automobila

PIROT – Carinici su  na graničnom prelazu Gradina, na srpsko-bugarskoj granici prilikom izlazne kontrole zaplenili dva polovna skutera, ali i automobil u kom su ih pronašli, saopštila je Uprava carine.

U saopštenju se navodi da je skutere u rastavljenom stanju pokušao da prokrijumčari tridesetdevetogodišnji bugarski državljanin, koji je sam putovao automobilom „Honda CR-V“ britanskih registarskih oznaka. On je carinicima rekao da nema ništa da prijavi za kontrolu, mada je već na prvi pogled bilo jasno da je automobil pretrpan robom.

skuteri-1

Kada su posle detaljnog pregleda u prtljažniku pronađena dva neregistrovana skutera u delovima, vozač je rekao da oni nisu njegovi i da ih samo prevozi za prijatelja. Daljim pregledom dokumentacije, utvrđeno je da ni njegov automobil nije registrovan još od marta 2016. godine, što je potvrđeno i uvidom u javne podatke Kraljevine Velike Britanije.

Pored neprijavljene robe, zadržan je i automobil do končanja postupka pred nadležnim sudom, navodi se u saopštenju Uprave carine.

Z.Panić