Spoj Kine, Kostarike i Grčke na festivalu folklora

Druge večeri Međunarodnog studentskog festivala folklora u Vladičinom Hanu nastupili su predstavnici Kine, Kostarike, Grčke i i hanski folkloraši.

Nastupili su Folklorna grupa „Makedones“ iz Grčke, Folklorna plesna trupa „Konzervatorijum“ iz kineske provincije Žeijang i  Folklorni ansambl „La coyolera“ iz San Hozea u Kostarici.

„Imamo spoj Grčke, Kine i Kostarike, različite kostime, različit temperament. Ponosna sam što sam deo Studentskog kulturnog centrai, uopšte, cele ove organizacije. Zadovoljstvo nam je što smo u Vladičinom Hanu svake godine i mogu da kažem da su domaćini izuzetni,“ izjavila je Kristina Dimitrov, vodič grupe iz Niša.

A na Hančane, ne zna se,  ko je ostavio upečatljiviji utisak, da li Kineskinje, lepršave, nežne i prelepe baš kao i igre koje su izvele ili temperamentni Kostarikanci, sa kojima je na kraju koncerta i deo publike završio na podijumu.

Tu su, naravno, i Grci sa koreografijama i muzikom dosta sličnima našoj, kao i domaćini, KUD „Branislav Nušić“, uvek nagrađeni gromoglasnim aplauzom svojih sugrađana. Gostima je direktorka CK, Olivera Kitanović uručila zahvalnice.

Večeras, zadnje večeri, nastupaju Bugarska, Gruzija i Bolivija, uz svoje domaćine.