Sportisti udruženja “Nais” osvojili 53 medalje

NIŠ/PANTELEJ– Rukovodstvo gradske opštine Pantelej priredilo je danas prijem za članove Sportsko rekreativnog udruženja osoba sa invaliditetom “Nais” koji su ove godine osvajali medalje na domaćim i medjunarodnim sportskim takmičenjima.

Plivači i stonoteniseri sa invaliditetom, članovi “Naisa”, kako je ovom prilikom istaknuto, osvojili su tokom ove godine čak 53 medalje, čime su se svrstali medju najtrofejnije klubove ne samo u Nišu, već i u čitavoj zemlji.

Na prijemu je takodje istaknuto da je Gradska opština Pantelej svih proteklih godina pružala značajnu podršku i pomoć sportistima “Naisa”.

“Saradnja traje godinama i mi ćemo da se potrudimo, koliko možemo, da u narednom periodu još kvalitetnije i više pomognemo ove ljude jer oni to svakako zaslužuju. Ono što oni rade i što donose, zemlji, gradu i Gradskoj opštini Pantelej je za svaku pohvalu”, istakao je predsednik Gradske opštine Pantelej Bratimir Vasiljević.

Profesor Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Marko Aleksandrović je naglasio da je pomoć GO Pantelej korektna i konkretna, i predstavlja primer kako jedna opština treba da pomaže sport osoba sa invaliditetom.

Predsednik “Naisa” Ljubinko Veličković podsetio je da ovo udruženje okuplja oko 70 članova, s tim što se neki od njih sportom bave rekreativno, a neki takmičarski.

““Nais” postoji od 2003. godine, ali je pre dve godine promenio organizaciju rada i okupio veliki tim stručnjaka iz različitih oblasti i izgradio novi odnos prema sportu osoba sa invaliditetom”, kazao je Veličković.
On je istakao da “Nais” okuplja pre svega stonotenisere i plivače, ali da bi imao sigurno i takmičare u streljaštvu da grad ima validnu streljanu.

“Klub ima odličnu školu plivanja za osobe sa invaliditetom i odličnu školu stonog tenisa. Napornim radom i odricanjem stonoteniseri su već stigli do reprezentacije”, kazao je Veličković.

Predsednik GO Pantelej Bratimir Vasiljević uručio je danas sportistima “Naisa” prigodne poklone.
Biljana Ljubisavljević