Traže smenu direktora jer ništa nije uradio pune tri godine

Grad Niš zatražio je smenu direktora Regionalne razvojne agencije „Jug“ Bojana Avramovića. Kako su obrazložili, ta ustanova, posle dva propala javna poziva za novu regionalnu deponiju „Keleš“, od 2015. godine do danas, ništa nije preduzela da deponija bude izgrađena.

U saopštenju dostavljenom medijima, koje je potpisao gradonačelnik Niša Darko Bulatović, takođe je navedeno da su za vreme Avramovićevog mandata četiri opštine istupile iz članstva RRA „Jug“  Opštine Kuršumlija, Prokuplje, Babušnica i Aleksinac, navedeno je u saopštenju, istupile su iz Regionalne razvojne agencije „Jug“ uz obrazloženje da članstvo u agencijima njima proizvodi samo troškove plaćanja članarine, bez povratne koristi za članove društva.

S obzirom na to da su iz istog razloga pojedine lokalne samouprave najavile nova istupanja iz članstva, grad Niš, kao najveća i najodgovornija lokalna samouprava u Skupštini RRA ‘Jug’ smatra da je kadrovska promena na čelu Agencije neophodna“, istaknuto je u saopštenju.

Zahtev za razrešenje Bojana Avramovića sa funkcije direktora, na kojoj je od 2012. godine, Grad Niš uputio je članicama Skupštine Regionalne razvojne agencije „Jug“.

Avramović je nedavno smenjen sa mesta poverenika Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Panteleju, posle čega je izjavio da razmišlja da podnese ostavku u RRA „Jug“ zbog „svega što se izdešavalo sa niškim aerodromom“.

Kao direktor RRA „Jug“ Avramović je sa menadžmentom Javnog preduzeća „Aerodrom Niš“ učestvovao u izradi studija i elaborata razvoja koje su 2014. ; poslužile kao osnova za razvoj aerodroma.