U Leskovcu otvoren prvi program prekogranične saradnje Srbije i Severne Makedonije

U prisustvu predstavnika Delegacije Evropske unije, nadležnih ministarstava Vlade Srbije, predstavnika lokalnih samouprava i civilnog društva, u Leskovcu je danas otvoren prvi poziv za konkurisanje za program prekogranične saradnje između Sbije i Severne Makedonije, vredan 3,5 miliona evra.

Program za koji su izdvojena sredstva u okviru predpristupne pomoći IPA programa Evropkse unije, realizovaće se u malim i srednje razvijenim opštinama u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu na jugu Srbije i u severoistočnom delu Makedonije i u Skopskom regionu i to u dva dela, a konkurs za prvi deo, za koji je opredeljeno 1.260.000 evra, trajaće do 27. septembra.

Reč je, inače, o prvom programu prekogranične saradnje Srbije i Severne Makedonije.

“Ovaj projekat treba da otvori nove mogućnosti i nove prilike da se u ovim regionaima dodatno razvijaju određene oblasti, poput turizma, zaštite životne sredine, ali nije reč samo o unapređenu ovih oblasti već se takođe radi o stvaranju i unapređenju mehanizama saradnji između lokalnog i nacionalnog nivoa na realizaciji programa”, kazao je šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabricio, koji je naglasio da ponuđeni projekti moraju da budu dobro osmišljeni, održivii i da “zasita pokažu tu prekograničnu dimenziju”.

Ministar za lokalnu samoupravu u Vladi Severne Makedonije Goran Milevski naglasio je da će obe vlade u ovom projektu učestvovati sa po 15 posto sredstava i dodao da će se program realizovati pod nadzorom njegovog ministarstva sa starne Severne Makedonije i Ministartsva za evropske integracije sa srpske strane.

“Insistiraću na transparetnsot procesa i svi učesnici će biti ravnopravni. Svi imaju mogućnosti, a iskoristiće ih oni koji imaju najbolje projekte”, kazao je i izrazio uverenje da će rezultati biti vidljivi i za Evropsku uniju i za građane dve zemlje.

Ministarka za evropske integracije u Vladi Srbije Jadranka Joksimović naglasila je da je Srbija vodeći partner u ovom projektu zbog pozitivnih iskustava koje ima u realizovanim projektima sa Bugarskom, Mađarskom, Hrvatskom, Rumunijom i Crnom Gorom.

“Za period od 2016 do 2020. godine imamo na raspolaganju 3,5 miliona evra. To nije mnogo u odnosu na neke druge progarme koje imamo sa Hrvatskom, Mađarskom, Bugarskom i tako dalje, gde se to meri sa 20, 30  miliona evra, ali, pošto je ovo početni program i ako pokažemo uspešnost, svi vi pokažete uspešnost, dakle, lokalne samouprave, nevladine organizacije, svi koju budu zainteresovani, mislim da ćemo u narednim godinama povećati taj iznos”, naglasila je Joksimovićeva.

Ona je kazala da je ideja o prekograničnoj saradnji potekla još 2015. godine, a Evropska komisija odobrila program 2016.godine, ali da je u međuvremnu trebalo uraditi mnogo dokumentacije.

Milevski

Na skupu je govorio i pomoćnik ministra za finansije u Vladi Srbije Marko Jovanović, koji je objasnio da će od 1.260.000 evra, 489.000 evra biti utrošeno na projekte za promociju zapošljavanja, mobilnosti radne snage i socijalnu inkluziju, a 770.000 evra za podsticanje turizma i očuvanje kulturnog i prirodnog nasleđa.

Govrio je i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji je ocneio da je danas Leskovac grad u kome se „piše nova istorija dve susedne zemlje“, Srbije i Severne Makedonije, a uz podršku  Evropske unije.

Posle obraćanja okupljenima i novinarima, gosti su razgovarali sa potencijalnim aplikantima u prvom prekograničnom programu Srbije i Severne Makedonije pod finansijskim pokroviteljstvom Evropske komisije.


Joksimovićeva: Srbija neće spocitati Severnu Makedoniju na putu EU

Ministarka za evropske integracije u Vladi Srbije Jadranka Joksimović ocenila je da su odnosi Srbije i Severne Makedonije dobri i da mogu biti još bolji, te da Srbija neće stavljati prepreke toj susednoj državi na putu ka Evropskoj uniji.

“Mi smo zemlja kandidat, označeni smo kao prednjačeća zemlja, otvaramo poglavlja, koristimo fondove već dugo. Severna Makedonija čeka na početak otvaranja zvaničnih pregovara i sa te strane ja žeim da kažem da Srbija, sve koje žele evropski put, apsolutno podržava i sa te strane nikada neće nikoga spoticati, što ne rade svi u ovom procesu. Smatramo da je zajednička evropska budućnost regiona svima u interesu i nadamo se i očekujemo da će  Severna Makedonija otpočeti uskoro pregovore”, rekla je Joksimovićeva.

Ona je ocenila da je prekogranična saradnja poseban vid koji Evropska unija nudi zemljama kandidatima i potencjalnim kandidatima da bi se sa reči prešlo na dela, te da se Srbija upravo tako ponaša “za razliku od nekih u regionu”.

“Mi ono što govorimo, to i radimo, mi ne govorimo samo deklarativno da smo za dobrosusedske odnose i saradnju, mi prelazimo uvek sa reči na delo”, istakla je, istovremeno ocenjujući da je današnji dan važan za dve zemlje.

“Što se tiče naše saradnje sa Severnom Makedonijom, mislim da je ovo jedan jasan signal i pokazatelj da Srbija zaista razvija svoju koaliciju partnerstava u regionu i svetu. Mi želimo prijatelje, dobre i otvorene, i političke i ekonomske odnose, prekograničnu saradnju”, zaključila je.

I ministar Milevski je govorio o dobrosusedskim odnosima, pozivajući se na činjenicu da su dve zemlje nekada bile pod jednim krovom.

“Naše dve zemlje imaju posebne relacije zbog naše prošlosti u zajedničkoj, jednoj istoj državi. Naše dve zemlje povezuje takođe i jedinstvo – građenje i negovanje dobrosudedskih odnosa u regionu, kao dve zemlje čiji je prioritet članstvo u Evropksoj uniji. Naše zajedništvo je sada ponovo povezivanje energetsko, infarstrukturno, kulturno”, kazao je.

Osvrnuo se i na zajedničko učešće u programu prekogranične saradnje.

“Prekograniča saradnja preko IP instrumenata je najbolja mogućnost da naše odnose podignemo na jedan visoki nivo, da gradimo zajedništvo, pored ostalih vrednosti EU, za saradnju na razvoj regona”, kazao je Milevski.

I Sem Fabricio je govorio o dobrosusedskim odnosima, izražvajući zadovljstvo što prisustvuje svečanom otvaranju prvog prekograničnog programa između dve zemlje.

“Imamo i jedno geslo ovog programa a to je – Dobri prijatelji, nove prilike, što predstvalja i suštinu ovog programa. Zašto dobri projatelji? Prvi princip u Evropskoj uniji jeste upravo rad na dobrosusedskim odnosima i stvaranju dobrih odnosa između dveju susednih zemalja. A drugi princip jeste da se prijateljima daju mogućnosti novih prilika”, zaključio je šef Delegacije Evropske unije u Srbiji.


Cvetanović: Ovde se piše istorija

Skup je otvorio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je ocenio da se baš u gradu na Vetrnici piše nova istorija kada su u pitanju odnosi dve zemlje.

„Danas je Leskovac grad u kome se piše nova istorija dve susedne zemlje i naše saradnje, Srbije i Severne Makedonije, a uz podršku  Evropske unije. Danas obeležavamo jedan novi početak, novu viziju razvoja naše dve zemlje kroz zajedničke projektne aktivnosti. Okupili  smo se kako bismo pokazali da smo i do sada bili dobri prijatelji, ali i da ćemo zahvaljući podršci EU i naše dve vlade naši građani dobiti nove mogućnosti“, kazao je.

On je podsetio da se preko IP fondova EU, Srbiji godišnje namene velika finansijska sredtsva.

„Bespovratna sredstva mogu se ulagati u svim sverama života, u oblasti poput zapošljavanja, obrazovanja, zaštiti životne sredine, poljopriverde. Danas se našim institucijama, javnom i privatnom sektoru pruža prilika da sami kreiraju projekte, da stvaraju partnerstva, da budu kreatori pozitivnih promena koje naše društvo ima i kojima naše dve vlade teže“, istakao je.

Dodao je da je saradnja Leskovca sa predstavnicima EU na zavidnom nivou, što, objasnio je, pokazuju dosadašnja ulaganja.

„Iako oni nisu realizoani putem IP fondova, smatram da ih treba pomenuti iz zahvalnosti, ali i značaja  koje one imaju za našu privredu i za naš grad, za čitavu našu zajednicu“.

Zatim je počeo nabrojao: Fabrika za prečišćavanje otpadnih voda čiju gradnju je EU finasirala sa 10,4 miliona evra, druga faza, linija mučja, 4,3 miliona evra, geografsko-informacioni sistem preko 100.000 evra, izgradnja sekundarne vodovodne mreže u Vučju 180.000 evra, energetska sanacija OŠ „Trajko Stamenković“ preko 100.000 evra, Skobaljić grad od 15.000 evra, geografsiki infrmaconi sistem prepoznatljivosti potenicjala opštine Bojnk i Leskovca – 74,900 evra, koliko je pripalo Leskovcu. Napomenuo je i predstojeći projekat, sanacija OŠ Vasa Peagić preko 215.000 evra.

Cvetanović je i predsednik Skupštine Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga sa 13 opština

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

67 komentara

 • Bravo! Leskovac postaje centar mnogih vaznih desavanja u zemlji, sto je za svaku pohvalu!

  • Ova saradnja donosi nove mogućnosti, promene, ulaganja i šanse za razvoj!

   • Ovaj vid prekogranične saradnje je od velikog značaja za obe zemlje. Tvrdim da u Leskovcu postoje strucni ljudi za pisanje projekata i da ce ih biti puno sa kojima ce se aplicirati kod IPA fondova. Nema potrebe navoditi mnogobrojne projekte u Leskovcu za ciju je realizaciju EU opredelila sredstva jer je sve vec lepo receno u tekstu. Zahvaljujući gradonacelniku Dr. Goranu Cvetanovicu i njegovom timu Leskovac se stalno razvija u pozitivnom pravcu!

 • Veoma dobar program prekogranicne saradnje prvenstveno zbog razvoja i povezivanja regiona na jugu Srbije i Severne Makedonije, kao i poboljsanja saradnje ovih dveju zemalja.

  • Ognjene, ti li ċe napišeš projekti? Ha ha ha, pa to vam nije opštinski budzet, nego EU budzet. Vi ste nepismeni za njih, nemate pojma.

   • Zato ste se vi, zuti, razbili od pisanja projekata…prosto ne moze da se prodje gradom a da se ne vidi nesto sto ste vi parama evropskih fondova napravili!

   • Lepo reče neko da nema ništa od toga, jer je očigledno da vi ne kapirate da vam novac iz prekograničnih fondova neće daju za pločke i metalno drveće. Pa vi ne shvatate pojam prekogranične saradnje, ni vi ni gradonačelnik ni bilo ko iz kabineta. Što se ne konsultujete sa Tojagu, hahahha

   • Samo da se podsetimo, projekti žutih su busotina za termalne vode, plaćena avansno milion evra od koje danas postoji samo česma, kolektor plaćen više miliona evra koji je u potpunosti propao, pa sadašnja vlast ne samo što placarpenale, nego i izgradnju novog, zatim solarna elektrana i još mnogi slični „projekti“…tako su žuti radili.

   • Kako te nije srsmota, izdajniče. A duvao si u istu tikvu sa žutima.

   • Najpoznatiji neuspesni projekat prethodne vlasti je zelena zona koja nikada nije zazivela. Nije se znalo sta sa tim parama da se radi, a apliciralo se i dobile su se pare. Zato je bolje da ne komentarises.

   • Što se tiče Zelene zone, to je onaj DS-nvo šurak zeznuo stvar. Pozovite ga da vam završi projekat. Može i Srđan DImitrijević, Dobrosav, Vjačeslav i drugi eksperti.

   • seċamo se ne zaboravljamo podmukog seljaka tu je negde u rangu sa ovi sadašnji oni ga sad plaċaju. našli mu oblast.

 • Zahvaljujući našem predsedniku imamo izvrsnu saradju u svim oblastima sa našim dragim susedima.Dok su žuti postavljali barikade,mi evo uspostavljamo bratske odnose sa svima.

 • Ko je od „visoko stručnih“ ljudi iz kabineta i uopšte iz SNS dovoljno stručan, inovativan, vredan i motivisan da osmisli, napiše, spremi i aplicira samo sa JEDNIM projektom prekogranične saradnje?
  Molim za ime i prezime. Jedno.

  • Kristina Vasiljković je ne samo stručna, već i neumorna i preduzimljiva.

   • Ne poznajem gospođu niti znam išta o njoj. Koji su joj odobreni, odnosno realizovani ozbiljniji projekti? Ime i prezime ne znači ništa, ovde su bitne reference. Budite ljubazni pa nam ovde napišite.

  • Svaki clan kabineta, naseg voljenog gradonacelnika je dovoljno stručan, inovativan, vredan i motivisan da osmisli, napiše, spremi i aplicira projekat prekogranične saradnje: Srbija -Severna Makedonija.Redovnim, svakodnevnim citanjem Informera, Kurira, i gledanjem Pinka, mi svakim danom u svakom pogledu postajemo strucniji i obrazovaniji, na ponos i diku naseg mnogopostovanog i voljenog predsednika Vucica i samopregornog gradonacelnika Gorana Cvetanovica. Uz poklic Zivela Srbija, krecemo u nove radne pobede. Mi smo Goranovi – Goran je Nas.

  • Postoje institucije koje se time bave…veliki je broj strucnih kadrova u Centru za razvoj, Odeljenju za drustvene delatnosti…Veliki broj projekata je vec realizovan, na Vasu zalost, bice ih jos dosta.

 • Danas smo bili pravi domaćine. Za arhitekturu kažu da je prava komunistička, uostalom kao kod njih. Najviše im se svideo kompleks ABC-a, u gradskom parku. Imali su a’la kart meni. I blinkere na kolima.

 • Svaki vid saradnje nam je i vise nego dobrodosao,pogotovo sa susednim drzavama!

 • Sve vazne stvari desavaju se u Leskovcu.
  Leskovac je ili jedinstven u nekoj oblasti ili najbolji u Srbiji.
  Dokaz su mnogobrojne posete ministara, kao i danasnji primer.
  Samo napred.

 • Danas se našem gradu i njegovim institucijama, javnom i privatnom sektoru pruža prilika da sami naprave projekte, da stvaraju partnerstva, da budu inovatori pozitivnih promena.

 • Pitanje za redakciju i lokalnu samopupravu: Može li se nekako saznati koja je sudbina projekta “Heterotopija” Narodnog muzeja Leskovac i opštine Botevgrad u vrednosti od 550.00 evra, a koji je „dobio zeleno svetlo“ od istog ovog programa Evropske Komisije pod nazivom IPA.
  S obzirom da je u pitanju bio javni konkurs, kao i ovaj sada, može li javnost biti upoznata sa tim da li smo obmanuti tj da projekat nije odobren, a dovedeni smo u zabludu da jeste, ili je grad dobio 220.000 evra, a ako je dobio, molim za informaciju gde je novac potrošen.
  https://jugmedia.rs/leskovac-dobija-muzejski-trg-sa-statuama-bogova/

 • Još jedna od mnogobrojnih aktivnosti gradonačelnika Leskovca, na polju afirmacije grada. Nije slučajno što se ovakav skup održava baš u Leskovcu. Smatram da gradonačelnikom tim ljudi ima znanja i umeća da kod fondova EU, konkuriše nekim ozbiljnim projektom. Živeo Leskovac

 • Moram da priznam da je Jadranka Joksimović najlepša žena na estradi. Verujem da će kroz nekoliko godina nadmašiti i svog supruga Željka.

  • Da li si ti normalan?

   • Danima upozoravam na štetno dejstvo komentara dotičnog. Uzima naše nikove i piše pod njima. Piše neke takve nebuloze da ne mogu da verujem. Apelujem na redakciju Jugmedije da ga ukloni sa portala. Kad njega ne bude bilo ovaj portal može da se vrati u prethodno stanje kada je sprovođen konstruktivan dijalog vlasti i opozicije.

  • Mnogo glup i jadan komentar, kojim se ismeva jedna zena. Niti je supruga Zeljka Joksimovica, niti je sa estrade. Zena normalno izgleda, i uspesno radi svoj posao.

 • Ako se ne varam gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović ima slično odelo kao i njegov kolega Fabrici iz EU. Jel to znači da se Leskovac polako ali sigurno okreće ka Evropi? Nadam se da je tačno.

 • Reorganizacija lokalnog sistema pravosuđa je dovela do toga da je taj napor prepoznat od strane predstavnika EU i otud i njihova želja za daljim razvijanjem jugoistočnog kraka republike Srbije.

 • Ako posle ove sednice svi ne ustanu i čestitaju gradonačelniku Leskovca dr Goranu Cvetanoviću, to samo može da znači da njegov doprinos gradu nije prepoznat i da sam na njegovom mestu ne bih više služio takvom nezahvalnom narodu. Puna podrška gradonačelniku!

 • Najbolji gradonačelnik u istoriji grada Leskovca! Juče je tako predsednički izgledao. Verujem da on posle Predsednika Srbije Aleksandra Vučića, može da ga nasledi na toj funkciji.

 • Izuzetna mi je čast da sam bio prisutan na jučerašnjoj ceremoniji. Kao da je bila u pitanju državnička poseta. Imaću šta da pričam svojim unucima.

 • Leskovac je postao centar ozbiljnih regionalnih desavanja i transgranicne saradnje.

  • Transgranična saradnja je pravi put za republiku Srbiju. Smatram da se svi transgranični projekti mogu vezati u jedan transgranični sistem snabdevanja. Snabdevanje po transgraničnom vertikali može biti znak da je projekat uspešan.

  • To li nešto vezano za transilvaniju i drakulu, tija trans grani čni proekti?
   Dobi ćemo pare, nema potrebe za cinizam.

 • Ma nije ništa zaslužan vaš gradonačelnik. Njegova ekipa nije u stanju 5 godina da dobije projekat za muzičku dvoranu. Ne lupajte bre ubi vas promaja

 • Ovako se zastupaju interesi grada. Nadam se da su Žuti juče hvatali beleške! Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović je juče u više navrata najavio i veliki projekat sa Republikom Bugarskom. U pitanju je „Leskovački voz“. Pod dirigentskom palicom proslavljenog kuvara Moce i VPSLE. Odličan primer kako se koriste sredstva iz fondova EU.

 • Najbolji gradonačelnik na svetu! Čitam komentare i mogu sa nekim da se složim. Smatram da je u proteklom periodu gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović pokazao izvanredno poznavanje međunarodnih politički odnosa. Znam da nije završio FPN ali to govori njemu u prilog. Nije morao da se ukalupljuje u formalni sistem obrazovanja. Verujem da je to veliki plus za njega. Smatram da će biti idealan kandidat za sledećeg Predsednika Republike Srbije. Živ bio!

  • Otvaranje mogućnosti za saradnju sa zemljama u regionu otvara vrata realizaciji brojnih projekata.
   IPA fondovima mogu se finansirati razne oblasti.
   Verujem da ce nase institucije iskoristiti priliku koja im je ovim pozivom otvorena i da u grad privuci znacajna sredstva.
   Leskovac je korisnik znacajnih sredstva iz EU i sigurno ce iskoristiti i ovu opciju

 • Kad je mogao Tomislav Nikolić da bude predsednik Srbije, zašto ne bi mogao i gradonačelnik dr Goran Cvetanović. Bio bi bolji predsednik od njega!

 • Jučerašnjim obraćanjem za javnost, gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović je pokazao svima da je sila sa kojom treba da se ponašaju sa poštovanjem. Učvrstio je svoj autoritet kao neprikosnoveni lider ovog dela Srbije a možda i šire.

 • Mnogo buke ni oko čega. U kabinetu ne postoje osobe sa kapacitetima za ovakve projekte.

 • Svaka cast gradonacelniku. Dok su zuti javna preduzeca unistavali tako sto nisu izmirivali obaveze prema istim, otpustali sve politicke neistomisljenike pod sloganom „racionalizacija“ , porodiljama nisu isplacivali na vreme ono sto im pripada, mesnim zajednicama nije placala elektricna energija za ulicnu r
  Kraljsolomon44@gmail.com

  Svaka cast gradonacelniku. Dok su zuti javna preduzeca unistavali tako sto nisu izmirivali obaveze prema istim, otpustali sve politicke neistomisljenike pod sloganom „racionalizacija“ , porodiljama nisu isplacivali na vreme ono sto im pripada, mesnim zajednicama nije placala elektricna energija za ulicnu rasvetu, itd,itd,.., gradonacelnik sve suprotno od njih radi i zato je Leskovac prepoznat, kako od strane ministara Vlade RS, tako i od strane stranih ambasadora i delagacija EU, kao i ostalih, nama bratskih, zemalja. Facta loquuntur

 • Ne radujte se ovim parama mnogo svi vi koji sedite u redovima iza ministarke i Fabricia. Ako bilo ko dobije to će onaj ladolež sa ženom , ladoleži s velikim penzijama koji prodaju maglu na svim nivoima, koji zgću veliku lovu i žive veoma luksuzno, koji imaju podršku prvog čoveka Leskovca, i čiji rezultati, za razliku od Narodnog parlamenta koji pravi velike pomake a grca, nigde nisu vidljivi. Sve je politika i svaka vlast ima svoju nvo organizaciju, a ovaj ladolež je čovek od poverenja sns organizacije. Čak se ugurao i u medije, i tamo da čapne. To je legalno potkradanje građana jer građani Leskovca od para koje dvoje ladoleža dobijaju ne vide ama baš nikakvu korist.

 • Na marginama jučerašnjeg visokog sastanka u gradskoj kući, u kuloarima se mogla čuti priča o pregovorima sa Opozicijom. Mislio sam da je u pitanju šala ali se kasnije u toku dana ispostavilo da jeste bio održan sastanak sa Opozicijom na Fakultetu političkih nauka. To samo govori da je grad Leskovac i gradonačelnik dr Goran Cvetanović izuzetno upućen u dešavanja u prestonici. Svojim radom i zalaganjem u SNS-u je sebe pozicionirao kao jednog od najvažnijih igrača u stranci. Ne bi me čudilo da za par meseci pređe da obavlja neku bitniju funkciju u republičkoj administraciji. Bar se tako priča. Grad bi izgubio ali bi država Srbija dobila. Ne bi mu bilo prvi put. Gradonačelnik Cvetanović je služio zemlji i kao ministar savezne Vlade za vreme Slobodana Miloševića. Nije on tu gde jeste za badava. Respekt.

 • Goranu dr Cvetanoviću leži državnička funkcija. Organizovao je grad koji je bio u raspadanju na takav način, da danas kada se prođe kroz horizontalu poslovanja svih službi, može da se dođe do zaključka da je Leskovac danas grad u razvoju. To najbolje potvrđuje ulepšavanje grada neonskim osvetljenjem. Bravo za gradonačelnika dr Gorana Cvetanovića!

 • Juče je Leskovac bio centar Srbije! U prisustvu gospođice Jadranku Joksimović i Sema Fabricija, potpisan je izuzetan važan protokol sa republikom Istočnom Makedonijom. Protokol koji će dovesti do lakšeg transporta robe, ljudi i usluga i do povećanja budžetskom deficita grada Leskovca.

 • Nerazumem ljude koji i ovakvu vest komentarišu u negativnom kontekstu. Bilo da neko podržava vlast ili ne, ne bi trebalo da piše ovako zlonamerne komentare jer je reč o projektu gde možemo ostvariti pozitivne efekte a naročito treba da budemo ponosni što je Leskovcu pripala ta čast da bude domaćin ovakvom događaju.

 • Izuzetno težak posao je obavljen a najviše zasluga za pozitivan ishod ima gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović. On je napravio biznis plan i u njega uključio organe republičke vlasti i visokog predstavnika EU. Vizionarska uloga gradonačelnika se ne dovodi u pitanje.

  • Dobro kazes: Vizionarska uloga gradonačelnika se ne dovodi u pitanje. O njemu, gradonacelniku i njegovoj vizionarskoj ulozi je pisao i Djura Jaksic. Zeleci da istakve koliko dobro vidi u buducnost, i koliko je vidovit, Djura je pisao: Vidi danju ko po noci. Mi iz SNS smo sledbenici Goranovi i Vucicevi. I mi vidimo danju ko po noci. Ziveli veliki vizionari Goran i Aleksandar.

 • Dobra vest i za nas i za Makedonce. U tekstu sve lepo pise, nema potrebe za cinicnim komentarima . Ulaganja u nasu zemlju od strane EU nisu mala, a takodje ulaganja u Leskovac su na zavidnom nivou, za sta je direktno zasluzan Gradonacenik. Treba biti virtouz u pregovorima i borbi za projekte i ulaganja, to samo zvuci jednostavno. Ako niste primetili sve vise stranih zvanicnika posecuje nas grad, sto kroz projekte , sto kroz direktna ulaganja stranih firmi, to je jedan od pokazateljadobrog puta naseg grada.

 • Најбоље од овог састанка је било то што се јуче добро појело и попило у АБЦ-у. Управо део новца је већ започео своју мисију прекоганичне сарадње разматрања где следећи пут да се изеде неко прасенце. Код Северњака или код нас у нпр. Грошу. Немамо заједничке реке да нас повезују слањем фекалија горе доле,пошто и један и други народ исто ради – исипавају у канале уз ауто пут ђубре и фекалије. Кад путујеш за Грчку,све милина да те обузме од лепо загађене природе.

  • Stvarno nema razloga da za fekalije kraj autoputa prozivate gradonačelnika Cvetanovića. Gosti su morali da budu ugošćeni. Restoran Park je bio najbolji izbor. Prisutnima je predočen projekat novog gradskog parka. Radiće se po uzoru na gradski park u Skopju.

 • Jedna obična protokolarna vest o projektima, a ovoliko botovskih komentara? Da vam čika Peca kaže, ako več novinari nisu napisali… Ovakvo finansiranje projekata EU praktikuje skoro od svog osnivanja, a pogotovo prema zemljama koje su kandidati ili su u pristupnim odnosima. Prema tome ništa spektakularno se nije juče desilo. I ranije su organizacije iz Leskovca imale mogućnost učestvovanja na ovakvim konkursima, što ne znači da će opredeljena sredstva doći u naš grad. Verovatno su botovi dobili nalog da pojačaju svoju aktivnost, pa su komentarima spamovali ovu vest.

  • nemaš kome. botovi ili ne znaju ili se prave mutavi i žele da ovaj vašar predstave građanima kao da su milioni već legli na račun opštine.

 • Gospodina gradonačelnika šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabricio izuzetno poštuje, da sam ja siguran da će lično njegova ekselencija S.Fabricio odvojiti jedan slobodan vikend i napisati kvalitetan program za našu i partnersku opštinu iz Makedonije. U slučaju da njegova ekselencija S.Fabricio nije u mogućnosti da to uradi, tu je Jadranka Joksimović, koja obožava Leskovac i leskovački roštilj kao i našeg izuzetno cenjenog gradonačlnika i koja bi to isto mogla vrlo kvalitetno da uradi.
  I šta sad, nesposobni žuti?

 • Svaki vid saradnje pruza nove mogucnosti, novu sansu za prosperitet, za napredovanje, razvoj. Leskovac zaista ide u dobrom pravcu.

 • seċamo se ne zaboravljamo podmukog seljaka tu je negde u rangu sa ovi sadašnji oni ga sad plaċaju. našli mu oblast.

vaš komentar