I učenik Vladan Vasić dobio laptop od Dragice Nikolić

PIROT – Najuspešniji učenici završnih razreda osnovnih i srednjih škola Srbijie koji su osvojili prva mesta na republičkim i jedno od prva tri mesta na međunarodnim takmičenjima od Fondacije “Dragice Nikolić“ dobili su na poklon laptop.

Medju najboljim učenicima iz Srbije bio je i Vladan Vasić, doskorašnji učenik OŠ “Sveti Sava“ iz Pirota koji ne prestaje da širi ugled svoje škole i grada Pirota.

“Samo tokom prošle školske godine sam osvojio prvo mesto na republičkom takmičenju iz hemije, a drugo iz fizike i informatike. Osvojio sam i prvo mesto na matematičkom turniru osnovnih škola a na Dopisnoj olimpijadi drugo mesto”,  kaže Vasić, budući učenik Matematičke gimnazije u Beogradu.

Fondacija je za najuspešnije učenike obezbedila 155 laptopova.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dr Srdjan Verbić čestitao je učenicima, roditeljima i nastavnicima, rekavši da su zajedno postigli veliki cilj.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić koji je prisustvovao svečanosti u Palati Srbija, istako je da je želja da se deci simbolično kaže hvala, jer pokazuju da mnogo toga može da se uradi.

Z. Panić