Umesto o budžetu, rasprava o Jugmedii na sednici Skupštine grada Leskovca

Rasprava o izvršenju devetomesečnog budžeta grada Leskovca pretvorila se danas u analizu, ocene i osude portala juGmedia i prozivke urednice našeg medija Milice Ivanović od strane opozicije i vlasti, frontalno, kao da su se dogovarali, a uz to je išlo i pitanje ko nas i koliko plaća?

Na samom početku rasprave odbornik Socijademokratske stranke (SDS) Nebojša Cakić prozvao je medije da prenose ono što što on govori za skupštinskom govornicom, pitajući se da li mediji čuju ono što govori i da li će neko to da objavi?

„Mediji pišu da Leskovac najviše para dobija od Republike, pa gledajte koliko nam daju para, ove godine prošle godine, samo što su vam dali pare da isplatite plate. I za naredni godinu cifra je ista, odnosno, realno manja jer je trebalo da prati rast zarada. Gospodin Siniša Mali ume da plagira doktorate, ali ne zna da nam da pare, sve manje i manje. Mediji, da objave da je gospodin Cakić rekao da je sve manje. Da vidim da li će neko to da objavi? Ja ovo rekoh i niko ne objavi i idemo sve lepo, smejanje…“, kazao je Cakić, s čijim reakcijama je, inače, na zapisnik sa prethodne sednice počelo današnje izveštavanje Jugmedie sa sednice Skupštine, kao što se to uvek čini.

Samostalni odbornik Dragan Savić, biši odbornik Demokratske stranke, Demokratske stranke Srbije i Socijalističke partije Srbije, je otišao dalje pa je jednog momenta za skupštinskom govornicom izgovorio rečenicu da leskovačke medije sufinansira Srpska napredna stranka sa ukupno 20 miliona dinara, pa se potom ispravio rekavši – vlast, a potom održao medijima predavanje o objektivnom izveštavanju, pre svega juGmedii.

Iako je tema bila juGmedia, dvojica kritičara, jedan iz opozicije, drugi iz vlasti, u glas su pitali „ko to čita?“

„Jugmedia je na naslovnoj strani stavila da se asfaltiraju putevi u Predejanu, a gradonačelnik je sada obajsnio da grad nema veze s tim… Aktivisti se prikazuju, novinari okreću stvari. Asfaltiranje puteva završeno je 2008., 2009. godine u Predejanu. Vi novinari naučite se objektivnom izveštavanju. Dobijate novac gospodo od SNS, od vlasti, zato objektivno izveštavajte“, poručio je Savić čija se visoka plata finansira iz istih izvora, i dodao da je reč o Predejanu selu, a ne samoj varoši Predejane.

Grad Leskovac godišnje izdvaja 20 miliona dinara za sufinansiranje projekata na konkursu desetak medija u Leskovcu, ali i medija iz Niša, Beograda, Vranja, Medveđe i drugih mesta na jugu i jugoistoku Srbije. Dva medija u Leskovcu po difoltu dobijaju po 5 i 5,3 miliona dinara, a portal Jugmedia 1,2 miliona dinara kao ubedljivo najangažovaniji, najuticajniji i najčitaniji medij, ne samo u Leskovcu, ali Savić i drugi opozicioni odbornici, kao i vlast u Leskovcu ne propuštaju priliku da skoro na svakoj sednici Skupštine prozovu naš medij ili njegove novinare. Podsećanja radi, sredstva se izdavajaju za realizaciju projekta, a ne za dnevno informativno izveštavanje. A da Savić nepravedno i paušlano optužuje Jugmediu, dokaz je dole linkovan sadržaj teksta zbog koga proziva Jugmediu i gde na pratećoj fotografiji nema nikakvih aktivista.

Živojin Stefanović, koji tvrdi da je socijalista, ali danas je menjao odsustnog šefa odborničke grupe SRS, žestoko je napao Jugmediu i njenu urednicu Milicu Ivanović i ponovo izneo niz kleveta na njen račun, tvrdeći, između ostalog, da je devedesetih godina zarađivala po 5.000 evra mesečno na njegov račun, odnosno, zbog toga što je navodno pisala protiv njega.Takođe mu je meta bila i Jugmediin ovogodišnji projekat „Baština“ s kojim smo konkurisali za sufinansirajuća sredstva.

Rekao je, naime, da se našim tekstovima ruži grad Leskovac i da mu to „dojavljuju“ njegovi prijatelji iz Beograda, bez obzira što Jugmedia za medijske sadržaje iz ovog projekta dobija niz pohvala čitalaca iz Srbije i inostranstva i što su oni, bukvalno, hit, mereno po preciznoj statistici google analitika.

Stefanović je u drugom javljanju negirao da je ranije rekao da Jugmediu plaća gradonačelnik lično, ali na videu dole možete se uveriti da opet nije govorio istinu.


Urednica juGmedie: Vreme je za tužbu protiv Živojina Stefanovića


Ni gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović (SNS) nije propustio priliku da prozove urednicu Jugmedie i dopisnicu Blica Milicu Ivanović, ali da progovori i o sufinansiranju medija.

„Ja sam sa Milicom Ivanović više u lošim odnosima, vremenski, nego dobrim. Najmanje sedam osmina sam u lošim odnosima nego u dobrim s njom, u svakom pogledu. I sve što se piše uglavnom potiče od nje jer je ona to zakuvala ranije, pa sada neko drugi to, od veceii preko gore na groblju, pa na dalje. Pa jesu potrebni ti WC-i? Ja mislim da jesu. Jeli potrebna voda? Jeste. Pa sada ima 5 česama, tada nije bila ni jedna“, pričao je.

Dalje se osvrnuo na Stefanovićeve klevete i na medijski konkurs za 2018.godinu.

Medije je pomenuo i šef odborničke grupe SNS Predrag Ivanović u formi pitanja – Ko, zapravo, disciplinuje medije, SNS i Aleksandar Vučić ili neko drugi, aludirajući na opoziciju?

„Ja nikome ne bi dao novac, a naročito novinarima, pa da mi to bude poslednja sekunda života. Javni konkurs je bio, komisija je bila i komisija je odlučila o tome. Svako ko ima medij, ko se gleda, sluša, i koji je vidljiv u Leskovcu ima pravo da konkuriše za sredstva. Pri tome su televizije koje su vidljive- Zona, Kopernikus, Belle amie dobili po 500 simboličnih hiljada, a te televizije gleda čitava Srbija za razliku od naših televizija koje niko ne gleda ili mali broj ih gleda. I televiziju K1 i Studio i Leskovac i 4S. Ajde da uradimo istraživanja koliko ih ko gleda. Nego su naši, tu. Prenose svi ovo skupštinsko zasedanje. Nigde u Srbiji sve televizije ne prenose skupštinsko zasedanje, nigde. No, hajde, neka bude, da im ne bude uskraćeno demokratsko pravo i tako dalje. I kada Vi Stefanoviću kažete da sam ja nekome dao pare, to znači da sam ja izvukao iz svog džepa i nekome dao pare. Verujte da ja to nisam uradio i nikada ne bi uradio. Poštujem i Vas i Vaše godine i ne bi hteo da budem svedok na suđenju, a ako me pozovu svedočiću protiv Vas, da znate“, završio je Cvetanović i više se nije vraćao na temu medija, bar ne do 14 sati.

Inače, Nebojša Cakić je, govoreći o devetomesečnom budžetu, kazao da u njemu nedostaje 600 miliona dinara i da vlast mora da ima suficit s obzirom da ništa ne plaća.

„Vi ste zapravo u minusu. Objašnjenje iz 2019. zašto budžet nije ostvaren i zašto u 2019. godini? Zato što je sve isto, osim nekih brojki koje se razlikuju. Pokažite malo inventivnosti. Isti su, čak, i zarezi“, rekao je i nastavio:

„Kapitalne investicije, od kako sam odbornik isti cifre iste brojke, ostvarenje nula, ništa. Otićićemo u penziju i ostaće tako. Foto paneli 24 miliona, a nema ih, obrišite ih“, poručio je između ostalog Cakić, čije su, inače, diskusije u izveštajima Jugmedie sa sednica Skupštine grada Leskovca najviše zastupljene.

Cakiću je replicirao Predrag Ivanović, izražavajući čuđenje što je za opozicione odbornike sve nevidljivo i sve loše što radi vlast.

Gradonačelnik Cvetanović: Ne znam da li je Perić kompetentan da procenjuje da li je doktorat Siniše Malog plagijat ili nije. I sami novinari ne veruju u to koji pišu

„Jedan crveni čovečuljak koji se pokavio (e-parlament p.n.) je dokaz da sistem ne funkcioniše. Opozicija neće izaći na izbore ne zbog crvenog čovečuljka nego iz fundamenetalnih razloga. Ovaj grad je promenio svoje ruho, mnogo toga je promenjeno. Za vreme gradonačelnika Cvetanovića izgrađen je tržni centar Caipitol park, Lidl, pored nove pijace koja je bila ruglo. Roda u naselju Dubočica. Mnogo se menja u ovom gradu. Sve škole ambulante, domovi kulture završene u smislu energetske sanacije, oronulo dotrajalo, deca nisu imala toalete. Urađeni atarski putevu mnogi, dobar deo prihoda koji dolazi iz Republike što se možda ne vidi. Urađene mnoge gradske ulice. Stalno je za vas beskonačno loše, a ne vidi se gradski vodovod, cevi ispod zemlje, klupe, trotoari u zelenoj zoni, bila žuta, firma Aptiv koja radi punom parom, Jura napravila nove pogone, društveno korisna i odgovorna kompanija, proširenje kapaciteta i veći broj zaposlenih. Džinsi prešao u potpuno novu zgradu, sređenu uz pomoć opštine i republike…“, rekao je između ostalog Ivanović, a i gradonačlenik Cvetanović je pobrojao dosta toga šta se radilo na teritoriji Leskovca od 2013. godine do danas, dok je odbornik Bratislav Anđelković (SNS) govorio o ulaganjima u kulturne gradske ustanove i o njihovim uspesima.

Cakić: Dolazimo u poziciju da će Leskovac vrlo brzo biti kao ona sela iznad Lebana, kao starački dom, jer odoše i moji ispisnici sa 50 i 60 godina

Tokom rasprave na temu budžeta i Bratislav Perić (SDS) nije propustio da pomene doktorat Siniše Malog pitajući gradonačelnika, koji je doktor medicinskih nauka, šta bi bilo da neko njegovu doktorsku tezu, koju je radio 6 godina, proglasi neko plagijatom.

Perić je ponovo govorio o dugovima i blokadi računa Doma zdravlja, tražeći da se konačno kaže koliko ona iznosi, kao i o neisplaćenim zaradama preostalim radnicima Apoteke, a tražio je i odgovornost za ovo propalo preduzeće u stečaju.

Cvetanović je između ostalog odgovorio da se zarade zaposlenima u Domu zdravlja redovno isplaćuju, da grad još nije dao Apoteci obećanih 20 miliona dinara, te da na evidenciji NSZ u Leskovcu danas nema ni jednog nezaposlenog farmaceuta.

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

31 komentar

 • Opozicija dnevni red zaobilazi jer definitivno nema konstruktivnih predloga. Lične isplivavaju fristracije na sve strane i preovladava želja samo za ličnom promocijom i ništa više.

  • Koja vlast i koja opozicija? Sve preletač do preletača. Svi su promenili po dve tri stranke, pojedini i više njih. Niko ne spori da je Leskovac sređeniji i uređeniji nego pre 10,15 godina, ali po kojoj ceni? Da li je Leskovcu potreban trg? Verovatno da, mnogi gradovi imaju trgove, mnogi imaju i parkove u samom centru. Da li je bilo potrebno srediti ruglo od parkinga ili plato ispred Doma sindikata jeste sigurno, ali dati dva miliona evra i zo uzetih od kredita je neodgovorno ko god bio na vlasti ovi ili oni. Ne mogu da ne primetim da je Beograd pravio trg po nenormalnoj ceni, Leskovac pravibtrg po nenormalnoj ceni, Niš takođe, verovatno još neki veći grad u Srbiji sređuje trg. Zašto? Zato šzo se kroz naduvane cene radova neko debelo ugrađuje u posao.

 • Leskovačka opozicija sve zna za svakog pa i za Jugmediu,samo ne kako da dođe do vlasti.

 • Mediji u Srbiji su nikad slobodniji i nezavisniji. Konkretno, Jugmedia prikazuje realnu sliku kako političkog tako i društvenog života! Opoziciji koja nema nikakvu političku perspektivu ne preostaje nista drugo osim da napada i opstruiše naporan rad aktuelne vlasti koja se trudi da ovaj grad učini što boljim za život!

 • Ако обе стране говоре негативно о Југмедији, то значи да је Југмедиа независна, политички неопредељена и објективна у својим извештавањима. „Хвала вам што постојите“ ? и само ви нас обичне, неопредељене, независне грађане извештавајте. И пишите нам што више о лепим темама, о старом Лесковцу, о добрим људима, а ови по скупштинама су сами себи довољни. Гуше се у сопственим мржњама и оптужбама, деле народ на ове и оне. Немају шта паметно ни да раде, јер су цео живот политичари.

 • Opozicija u Leskovcu gotovo da i ne postoji…ali ostaci bivseg DS rezima koji se nalaze u Skupstini grada, nemaju konkretnih predloga ni ideja,nemaju program i ne znaju za dnevni red..Eto skrecu paznju javnosti nadamo se da su ovo poslednji trzaji.

 • U nedostatku argumenata na temu zasedanja opozicija opet glasnogovornistvom pokusava da skrene paznju na sebe pa da i oni kazu nesto ,,pametno“.

  • Ovo je poznati scenario opozicije. Na svakoj skupstini na pocetku toliko razglabaju o nekim stvarima koje nisu toliko bitne, skrecuci paznju na sebe, jer su svesni da im je to prilika da nesto kazu, pa makar to bila i glupost najveca!

   • Naravno da pronalaze nacin da nesto kazu, da skrenu paznju na sebe, jer ocigledno nemaju sta drugo da kazu pametno.

 • Opoziciji je vlast kriva i za kišu u novembru.
  Ljudi radite nešto vredno pažnje pa zaslužite pažnju medija.

 • Pa dobro opozicija se uvek bavila samo periferijom nikada sustinom i poentom price. Zato su i tu gde im je mesto na periferiji. Potpuno ocekivano od njih, jednostavno toliko mogu da dobace i to je to.

 • Ovo je jedina prilika da opozicija iznese svoj stav o ozbiljnim pitanjima…a oni resili da lupaju gluposti, pricaju van teme, bojkotuju, galame, sprdaju se….tako se ne dobija poverenje gradjana

 • Znaci ovaj Zika zmigavac je penzioner i zar mu je malo bilo ovoliko godina da zari i pali. Idi bre covece u selo i uzivaj u ono sto si ugrabio.Milice tuzi ga zasluzio je

  • Kad god pogleda livadu fale mu ovce,ljubav je cudo a njih nema,onda se vrati u skupstinu i trazi nove koje bi isle za njim,a i tih nema vise.Cakic i ostali starosedeoci bez ikakvih novih ideja (kako,sta,gde i koje novine za gradjane) cvile za novcem,kukaju za podrskom novinara,a iza njih praznina.Vreme je buzdovanima da idu u penziju,ne samo sto su usrali sve cega se dotakli nisu u stanju da umno isprate modernizaciju drustva a jos manje da shvate primenu iste.Zive jos uvek u staljinovo doba a sad je prag 2020.I Jugmedio,ne bi vas spominjali i jedni i drugi da niste primer slobode govora,nezavisnosti i nepristrasnosti,smeta njima budjenje svesti kod naroda,njima odgovaraju budaletine koje je lako prevariti ne narod koji ce se ujediniti protiv njih i njihovih podmetacina.

 • Kakvi degeni bog te……Urednice, ti jes nemaš široka pleća, ali cenim da su jaka. Pa sve koji su danas sr….i, ne puštaj više na portal. Ni šerifa ni ove ispušene muštikle od opozicije, mada fosila Žiku baci na đ. jer vidiš da se odlepio. Jugmedia je moć, izgleda da ti urednice još ne kapiraš, biju i s leva i s desna a ti kuliraš. More ja bi to sve na bunjište istorije

 • Ja mislim da uopste nije bitno pitanje izvestavanja sa vaseg portala, nego to sto doticna gospoda opozicionari nemaju sta da kazu i da iznesu neki konstruktivni plan pa pronalaze neke teme cisto da pokrenu konverzaciju. Svako radi svoj posao onako kako zna i ume tako i novinari. U tacnost informacija valjda ne trebamo zalaziti jer kako u svakom poslu tako i u ovom se treba postovati etika.

 • Kada bi čula nešto pametno na sednici skupštine grada od strane opozicije pa da se nešto i objavi na nekom portalu a ne samo prazne priče bez ikakvih argumenata pa i za to tražite dodatnu medijsku pažnju.

 • Pazi, uspeh gradonačelnika, izgradnja lidla,trgovačkoh centra, Ideje. Sve ono što izvlači pare iz države!

 • Mediji u Srbiji su nikad slobodniji i nezavisniji. Jugmedia prikazuje kako politički tako i društveni život.
  Opoziciji koja nema nikakvu političku perspektivu ne preostaje ništa drugo nego da negoduje i kuka, kako nisu zadovoljni ovim ili onim.
  A šta uradiše da nam bude bolje?
  A imali su prilike kad su bili na vlasti!!!!!
  Ništa!!!!
  Oni nisu uradili baš ništa za svoje sugrađane . Samo su napunili svoje džepove i izigravali neku gospodu.

 • Opozicija moze samo da napada, nista drugo i ne rade. Smesno je sto govore da ih ljudi iz vlasti finansiraju, valjda bi samo pohvale pisali o njima, a koliko pratim medije, pisu i dobro i lose, dakle, to pada u vodu.

 • Nema slobode medija dok ovaj režim vlada i dok opoziciju čine ljudi koji su 20, 30 godina na sceni, poput ovog Savića preletačevića. On se ljudi zabavlja u Skupštini. Sinove je zaposlio u Beogradu, a ovo mu je penzionerska igračka. Šemba nema m….a da udari javno tamo gde treba nego vapi za pažnjom novinarskom. Smešno. Skupštinu direktno prenose 4 televizije i plus uživo grad. Šta će mu novinari. U Skupštini na Meskov račun ni reč, tajno dostavlja Blicu materijal i presude. Dvoličnost. Dementni Žmigavac je cirkuzant pa na njega ne treba obraćati pažnju. Mesko je priča za sebe i ovde pokušava da bude vitez, smešan, naravno. Najpre pljuje M.I. pa joj se nudi kao svedok. A odlično znamo koliko je alav na medijsku pažnju. Evo, konačno, dobio je TV Leskovac, a K-1 ima odavno. Napravio i svoj portal, dva, ali se s vlasnikom drugog portala posvađao jer je vlasnik još alaviji od njega na pare. Do promena na političkoj sceni neće doći, poštovani potpisnici teksta ni sa Đilasom ni sa Vučićem ni sa Meskom ni sa ovom boranijom koja sebe naziva opozicijom, već sa potpuno novim ljudima, koji državu ne poistovećuju sa sobom i gradove ne doživljavaju kao svoje pašaluke. Kada oni odu, tek tada možete računati na svetlost sa kraja tunela, samo računati, jer ni sam ne znam kako bi se ponašao s medijima, a borim se protiv medijskog mraka. Zato vam savetujem da idete samo pravo i na tom neizvesnom putu vam želim sreću jer samo sreća vas može spasiti od nestanka. Pišem vama jer ste jedini, ne ispravni, već jedini pravi medij, sa pravim, svetskim tekstovima koji mogu po zanatu rame uz rame sa Politikom, primera radi, ali i sa stranim ozbiljnim informativnim medijima. Ostalo je boranija kao i ovi iz opozicije. Za Meska, naravno, ne mogu reći da je boranija nego da je vrlo opasan tip.

 • Jugmedia i dalje koketira, skida komentare na poziv vlastodrzaca. Razumem ja njih. Ovo je crkva gde se svi krste, a vera mora da opstane ma kako. S tim se slazem. Nijednog predstavnika vlasti nije bolela neistina, kad su komentari lazni, zato sto javnost zna istinu. Ali, kad komentar potencira istinu, da su predstavnici vlasti losi, jer lose predstavljaju gradjane u skupstini republike, kao sto Semba tvrdi, tada jurisaju na portal da brze skinu istinu, da je niko ne procita, iako javnost zna da na terenu ucenjuju, kazu da niko ko nije aktivan partijski nece da dobije posao, kao da ga daju iz svog dzepa. Filipovic je objasnio da oni trguju onim sto pripada svim gradjanima, a takva zloupotreba se zove uticaj moci i kaznjiva je u normalnim zemljama. Da to nije istina, napadnuti bi nakrivili kapu. Takodje, bez takvih ucena ili ,,rada na terenu“ kako to politicki nazivaju, ptedstavnici vlasti ne bi imali moc nikog da nateraju ni na sta, jer nemaju druge kvalitete, osim ucena. Zalozili bi oni svoj um, obrazovanje, porodicno poreklo, cast, moral, da ih imaju. Nazalost imaju samo zaposljavanje kojim ucenjuju gradjane i to tako sto nude ono sto ne pripada samo njima. Nego im se dalo da ucenjuju.

  • Od sad svi da vicemo Bravo Sembo i Bravo Filipovicu, jer nema druge opozicije u skupstini. Ostali su okolo skupstinu, igraju se jurke i zmurke. Salu na stranu. Svaka cast ovoj dvojici sto iako u manjini, koliko toliko se suprotstavljaju vlasti. Njih su glasali gradjani da sede u skupstini i da tu iznose svoja misljenja, a ne da se ko neki igraju corave bake oko skupstinske zgrade, jer ih mrzi da sede unutra. Svaki izlazak opozicionog odbornika treba da rasvetli skrivene namere, da otvori oci glasacima, da ih natera da bojkotuju ili da izadju na izbore i da ne glasaju vlast. Kad odbornik bojkotuje, on onda ne radi svoj posao, nedovoljno utice na glasacko telo jer ne koisti svaku priliku da radu vlasti raspravlja u parlamentu. Stvarno ove koji ne ulaze u salu, gradjani nikada vise ne treba da biraju. A ove druge treba da ostave, jer su se trudili, citali materijale, izlazili i davali svoje misljenje. I da nisu bili u pravu, oni su se zauzimali. Zato Bravo Sembo i Bravo Filipovicu. I sto vise komentara pod ovim imenom pohvale obojici, da se zna kako i ubuduce treba da se ponasa opozicioni odbornik.

 • Cime predstavnik vlasti fascinira gradjane? Izadje pa ka vikne:Ja sam Moralan! A iz publike : Smeh. Dalje kaze: Ja sam posten!, Cuje se: Jaci smeh. Pokusava dalje: Glasajte nas jer ja sam iz dobre porodice. Sa suprotne strane: Muk. Poslednji pokusaj: Ako mene glasate, casno cu da radim bezlicnih interesa. Oko njega: …svi se razisli…
  *********
  Ali, ako predstavnik vlasti okupi gomilu ljudi pa krene da ucenjuj: Izgradicemo puteve, asfaltirati, uradicemo kanalizaciju, ce da dovedemo vodu, rasvetu ima da pustimo, skolu da napravimo i posao da vam damo! E to je vec ozbiljno raspolaganje zajednickim resursima u korist jedne politike. Time se dakle služe predstavnici vlasti na terenu. To je taj ,,kvalitet“ odbornika, vecnika, poslanika.

 • I mi se stidimo ko nas predstavlja u republički parlament. Zamislite vi da su zaslugom ta dva predstavnika najkvalitetniji clanovi stranke, funkcioneri napustili sns. Da li je stvarnom kvalitetu sadasmjih perjanica smetao njihov kvalitet? Ali kobajagi diplomama, alkosima, nemoralnicima, rasturačima porodica su smetali, pa su ih oterali. Spletkama, ogovaranjima, podmetačinama. Spijunirali su i prenosili. A isto i sami rade. Svaki dan nanose stetu sns-u jer nemaju čime da je unaprede. Sve je lični interes. A druge su proterali sposobnije, pametnije. Lakse se rukovodi sa manje kvlitetni, poslušniji su.

 • Ova opozicija zna samo da kritikuje. Postali su kao penzici sto samo kritikuju, sve im nesto fali, sve su nezadovoljni, a dok su bili na vlasti nista nisu uradili

 • I ova vlast kad je bila opozicija je kritikovala. Zadatak opozicije jeste da kritikuje. Tu nista nije cudno. Deo kvaziopozicije saradjuje, tasterise u kabinet. Oni vam se dopadaju? A jel vise ili manje od ove opozicije sto lepi plakate, umesto da kritikuje u sali?

vaš komentar