Vlada Srbije pravi interno tržište rada za državne službenike

Vlada Srbije napraviće interno tržište rada odnosno elektronsku bazu podataka o slobodnim radnim mestima i kadrovskim potrebama državnih organa, kao i o neraspoređenim državnim službenicima i državnim službenicima koji žele premeštaj na drugo radno mesto.

Kako navodi Nova ekonomija, uredba o internom tržištu primenjivaće se od 1. januara 2020. godine.

Kako se navodi, interno tržište rada je instrument za popunjavanje slobodnih radnih mesta u državnim organima…a u cilju efikasnog i transparentnog rešavanja kadrovskih potreba državnih organa, zadržavanja kvalitetnih kadrova, povećanja interne mobilnosti zaposlenih, karijernog razvoja zaposlenih, kao i zaštite radno pravnog statusa neraspoređenih državnih službenika.

Evidencija se vodi kroz jedinstveni informacioni sistem za upravljanje ljudskim resursima u državnim organima i organima autonomne pokrajine i jedinice lokalne samouprave

Učesnici na internom tržištu rada su državni organi, državni službenici u svim državnim organima, kao i službenici u organima autonomne pokrajine i jedinice lokalne samouprave, organima gradskih opština i službama i organizacijama koje osniva nadležni organ autonomne pokrajine, jedinice lokalne samouprave i gradske opštine prema posebnom zakonu.

Evidencija ne sadrži podatke koji su označeni određenim stepenom tajnosti, podatke o slobodnim radnim mestima policijskih službenika i državnih službenika koji obavljaju bezbednosno-obaveštajne poslove, poslove izvršenja krivičnih sankcija, kao i slobodnim radnim mestima u diplomatsko-konzularnim predstavništvima i kadrovskim potrebama državnih organa u kojima se obavljaju poslovi na navedenim radnim mestima.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

2 komentara

 • Ustav ti propisao pravo narad. Onda je doneta U redba o zabrani zaposljavanja u drzavnom sektoru, a sad hoce da zaposle te iste sluzbenike kojima brane da rade! To je drzava koja brine o radno sposobnom stanovnistvu.

  • U državnom sektoru mogu da privremeno ili stalno rade jedino:
   1.dokazani poslušnici i poltroni
   2. nestranaĉki „drugari“ koji su MU završili neku privatnu polukriminalnu ili kriminalnu uslugu
   3. Takozvani opozicionari koji navodno laju a sa kojima je u više nego prijateljsko- interesnim odnosima, kudikamo boljim nego sa „marvom“ iz sopstvene stranke koju uglavnom prezire i redovno maltretira
   4. Osobe koje su voljne da pruže seksualne usluge u zamenu za radno angažovanje

   Svaki ovi, gorenavedenih vuku po 3-4-5 tzv siigurnih glasova.

vaš komentar