Za izradu socijalne karte prijavljeno do sada 120 boraca

Za prvih nedelju dana rada posebne kancelarije Centra za socijalni rad u Mesnoj kancelariji “Čair” u Nišu, pozivu za izradu socijalnih karata odazvala su se 120 učesnika ratova devedesetih godina, izjavio je direktor te socijalne ustanove Zoran Jović.

“Kancelarija će raditi narednih šest meseci i očekujemo veliki broj prijavljenih. Broj će sigurno progresivno rasti narednih nedelja”, kazao je Jović i podsetio da je prema nekim procenama oko 17 hiljada ljudi sa područja grada Niša učestvovalo u ratnim sukobima.

Prema njegovim rečima, iz kancelarije su Centru za socijalni rad do sada prosleđena tri lica kojima je hitno potrebna socijalna pomoć.

On je podsetio da kancelarija  radi radnim danima od devet do 16 časova, ali se razmišlja o uvođenju dvokratnog radnog vremena, zbog visokih temperatura.

 Jović je kazao  da će izrada socijalnih karata omogućiti da se utvrdi ekonomski status porodica učesnika ratova i njihove prioritetne potrebe u odnosu na njihov socijalni ili zdravstveni status.

Predsednik niškog ogranka Jedinstvenog gvozdenog puka Dejan Veličković ističe da će izrada socijalnih karata omogućiti učesnicima ratova da ostvare popust za komunalne usluge, gradski prevoz, nabavku ogreva i druga slična prava.

Od dokumenata za izradu socijalne karte potrebno je poneti kopiju lične karte i potvrdu o učešću u ratnim sukobima.