Zona Jug – Sloga (L) bolja od GFK Dubočica

Loši rezultati prvoligaša, gde iz lige ispadaju Radnički Pirot, Jagodina i Temnić, odražavaju se i na takmičenje u Zoni Jug, gde puno ekipa strepi za opstanak u ligi.

GFK Dubočica iz Leskovca je siguran srpskoligaš pa je možda opuštenije ušla u gradski derbi i pretrpela poraz od Sloge. Poraz vredan trežnjenja i dokaz da u konkurenciji srpskoligaša mora da se igra punom snagom.

Sloga je pobedom nad gradskim rivalom vezala četvrtu pobedu u nizu i dva kola pre kraja takmičenja gotovo da je blizu sigurne zone.

Pusta Reka iz Bojnika ne brine o opstanku, standardno je u vrhu fudbalske zone pa  je pobedom na svom terenu, protiv ekipe Polet 1980 iz Lapljeg sela pokazala zašto se godinama nalazi u vrhu. Vlasina i Budućnost iz Orašja su u zlatnoj sredini  tabele. Budućnost je u Orašju savladala  sa 1:0 ekipu OFK Brzi Brod a Vlasina na gostovanju u Pirotu, protiv Tanaska Rajića odigrala bez golova.

Jablanica iz Medveđe će u odloženoj utakmici 28. kola  protiv ekipe Pčinjeizi Trgovišta pokušati da pobedom pretekne na tabeli ekipu Nebeskih Anđela i tako do poslednjeg kola ostane u borbi  za častan oproštaj od Zone.