Za SWISS PRO može da konkuriše 99 opština i gradova

Dobro upravljanje, socijalna uključenost i rodna ravnopravnost oblasti su u okviru kojih će Vlada Švajcarske u naredne tri godine pružati podršku razvoju gradova i opština u Srbiji, izjavili su predstavnici Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge, UNOPS, prilikom današnjeg boravka u Vlasotincu.

SWISS PRO traje do kraja 2021.godine, a 99 opština i gradova moći će da konkuriše za sredstva u ukupnom iznosu od 5,8 miliona vera.

“Ukupno 99 opština i gradova južno od Save i Dunava u Srbiji ima mogućnost da konkuriše za projekte kojima bi ostvarili boljitak u ovim oblastima.  Tu smo da pružimo podršku kako biste kandidovali dobre i realno ostvarive projekte”, rekla je službenica za dobro upravljanje i rodnu ravnopravnost UNOPS-a Snežana Libong Ngai.

Predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović kaže da u oblasti e-uprave imaju kapacitete za koje im je potrebna pomoć da bi ih adekvatno iskoristili, a u oblasti socijalne uključenosti mišljenja je da treba realnije da sagledaju potrebe.

Marinko Đorđević koji je zadužen za poslove dobrog upravljanja u opštini napominje da u Vlasotincu postoji Savet za rodnu ravnopravnost, ali i da je urađen Lokalni akcioni plan, tako da postoji osnova kojom mogu da nadograde realizacijom dobrih projekata.

Sastanku su prisustvovali i načelnik Opštinske uprave Marjan Stanković, šef Službe za budžet i finansije Saša Mihajlović i opštinski većnik Boban Petrović.

Partner na projektu je Vlada Srbije, odnosno Ministartsvo državne uprave i lokalne samouprave i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.