Surdulica na Sajmu turizma u Beogradu “

SURDULICA – Na  ovogodišnjem, 34. po redu  međunarodnom  sajmu turizma koji je održan u Beogradu  turistički potencijali opštine  Surdulice i Vlasine izazvali su veliko interesovanje posetilaca . Posebnu pažnju svih koji se našli na sajmu privukao je zajednički nastup pobratimskih opština Surdulice i Starog Nagoričana iz Makednije kojim je nastavljen prošle godine započet projekat „Turizam-karika koja spaja“. Po pri put na štandu na kojem su  prezentovani turistički potencijali ovog kraja predstavljeno je i  „Područje izuzetnih odlika Vlasina“

Pored prepoznatljivih turističkih proizvoda i potencijala Vlasine za zimski, letnji, vodeni, sportski, zdravstveni i aktivan odmor, i manifestacije Vlasinsko leto, sabor trubača jugoistične Srbije i predtakmičenje za Guču, za koje je i ove godine vladalo veliko interesovanje, Turistička organizacija opštine Surdulica promovisala je i novu turističku ponudu varoši Surdulica.

Odmor u gradskom ambijentu koji posetiocima, turistima i turistima u tranzitu nudi upotpunjen sadržaj izgradnjom gradskog trga i pešačke zone u srcu Surdulice, a sa već afirmisanim sportskim objektima: gradskim bazenom i fudbalskim stadionom, višenamenskom sportskom balon salom, čija je izgradnja u toku, poznatim izletištima Kalifer i Vlajče, pešačkim rutama koje vode do okolnih živopisnih sela, i naravno noćnim životom u restoranima i kafićima i zabavu na otvorenom tokom celog leta, za decu, mlade i stare.

(Kraj)