Na Vinskom balu Piloti i Balkanika

Na Vinskom balu Piloti i Balkanika
Podeli:

Ovogodišnji 32.Vinski bal u Vlasotincu održaće se u petak i subotu 25. i 26.avgusta, a namera je, kako su organizatori najavili, da ova manifestacija bude podsetnik na zlatno doba vlasotinačkog vinogorja 70-tih godina prošlog veka, ali i podstrek današnjim domaćinima da gaje vinograde i prave vino.

Završno veče Vinskog bala u subotu 26.avgusta od 21h biće prenošeno putem interneta, a program će početi par sati ranije jer će tu biti predstavljeni sadržaji snimljeni tokom prvog i drugog dana manifestacije.

Potrudili smo se da ove godine izborom izvođača takođe podignemo kvalitet manifestacije, pa smo tako za prvo veče, 25.avgusta, angažovali Kikija Lesendrića i grupu Piloti, a drugog dana manifestacije pred vlasotinačkom publikom nastupiće Sanja Ilić i Balkanika. Ove godine daćemo šansu i Gradskom orkestru Vlasotinca da nastupi na Vinskom balu jer do sada nije imao tu priliku“, najavio je zamenik direktora Direkcije Vinskog bala Dejan Čikić.

Salon vina – Vina juga, koji je pokrenut prošle godine, biće održan i ove, u hotelu Grozd.

Dva su motiva za organizovanje salona vina, prvi da se posetioci upoznaju sa ponudom drugih vinarijama, a drugi da svi naši vinari mogu da razmene iskustva na lisu mesta i da to, eventualno, primene u svojoj proizvodnji“, rekao je član Direkcije Vinskog bala Svetislav Petrović, zadužen za salon vina.

Direktor Kulturnog centra Boban Dimitrijević podsetio je na tradicionalne konkurse koji su raspisani u okviru manifestacije i najavio jedan koji predstavlja novinu u odnosu na prethodne godine:

Ove godine biramo  najbolju pesmu na prizrensko-timočkom dijalektu, čime želimo da doprinesemo afirmaciji našeg govora koji je često predmet podsmeha“, rekao je Dimitrijević.

Medijima će na raspolaganju biti i pres centar u zgradi Sportsko-rekreativnog centra Vlasina. Sitni prodavci moći će da prodaju svoju robu na Vinskom balu, ali na posebno predviđenom mestu, pored fontane na keju i za to će morati da plate određenu naknadu., a regulisan je i prostor za ugostitelje kod glavne bine.

(Kraj)


Podeli:
Označen sa