OBAZRIVO Kada kupujete slavsku sveću

OBAZRIVO Kada kupujete slavsku sveću
Podeli:

Ne samo što su papreno skupe, već mogu da budu i „polovne“, iako ih kupujete u crkvi, za koju smatrate da je najsigurnije mesto.

Leskovačke vesti pišu da je jednu Leskovčanku zateklo neprijatno iznenađenje kada je slavsku cveću, koju je platila neverovatnih 1.800 dinara, odnela kući.

Naime, sličica preskupo plaćene sveće se razlepila, a ispod nje provirio lik nekog drugog sveca, a ne onog koga ona slavi.

Danas se svi snalaze da „prežive“, pa i crkva, ali nije bilo na odmet da prodavac sveće skinu prethodnu nalepnicu sa sveće jer to ne zahteva veliki napor, a izaziv neprijatnost kupcu.

Dragan Marinković


Podeli:
 1. Kolko kosta slava?Nekad mnogo a imalo se,sada malo a nema se.A jel ste videli TV reklame gde banke nude kes kredit za slavu.Nekad se kredit uzimao za kuce,kola,stanove,trakrore….sada za zimnicu,sveske i knjige,slave,drva….E,toliko o BDP zivotu.

  • Neposlušni majka Stojanka Knežopoljka 17. novembra 2017., 3:14 pm

   Šta tebe to briga kad si komunac pa ne slaviš, što ti uvek plačeš na tuđu humku?

   • Neposlusna mamice gospodin je lepo objasnio slava se slavi kuci sa svojom porodicom uz slavski kolac i resto sto se ima a ne po kafanama.Od slave je napravljena taravenka i dizu se krediti nepotrebno.Ako crkva prodaje takve svece onda nema vise sta da se kaze to je zadnje sto je mogolo da se ucini!

   • Jeste,jeste placem ja na ,,tudju humku,,Takav sam.Plakacu i kad tvoja ,,prava,,budu ugrozena.Zalagacu se za legalizaciju prostitucije.Tad ces mi biti zahvalan.Neka.

 2. Zasto je platila 1800 din. za svecu, postoje i jeftinije!Najbolje da ih je dala nekoj sirotinji,pokazi veliko srce a ne veliku svecu!

 3. sve vidim ali se pravim budala 17. novembra 2017., 6:18 pm

  ljudi nemam nista protiv crkve,niko i nebi trebao da ima ali ne vidjeno je da svestenici i popovi imaju svoje tarife i ako ne platis ne mozes da izvedes obicaj,jedan od primera je kad je pop trazio 5000 da izadje da ocita molivu na litije,da kad odes u crkvu da ti traze kolko kazu a ne da se da ko koliko moze da da,tj kolko je u mogucnosti

  • Zato voze BMW-e i ostale pomodrske modele tog tipa, da pokažu narodu da su oni bogovi koji zemljom hodaju a vernici marva koju treba terati na suvom hlebu i vodi.

 4. Нико није луд да плати свећу 1800 динара???? Свећа кошта 150 динара….немојте да пишете свашта

Comments are closed.