Teško Leskovčanina da nateraš da ode na more

Teško Leskovčanina da nateraš da ode na more
Podeli:

Cene aranžmana za letovanje u inostranstvu nisu promenjene u odnosu na prošlu godinu, a sve veći broj Leskovčana kupuje ih u vreme „last minut“ akcija jer su tada i za 40 odsto niže od redovnih.

Turistički radnici u Leskovcu procenjuju da će put Grčke, Crne Gore, Bugarske, Makedonije ili Italije, ovih letnjih meseci krenuti oko 30 odsto manje Leskovčana nego prošle godine, odnosno verovatno za polovinu manje u odnosu na period od pre četiri ili pet godina.

Ne znamo koji je pravi razlog svemu tome, ali među onima koji sebi mogu da priušte odmor na moru, Grčka i dalje najpopularnija destinacija. Najtraženija mesta su ona koja se nalaze u Olimpijskoj regiji u Grčkoj – Paralija, Leptokarija, Olimpik Bič, jer su ona i najjeftinija. Traži se se prvenstveno smeštaj u privatnim kućama i aprtmanima jer je jeftiniji od smeštaja u hotelima“, kaže nam direktor jedne turističke agencije koji zahteva anonimnost “da nakon objavljivanja njegovog imena ne bi ulazio u polemiku sa ostalim kolegama zbog javno izrečene istine”.

Ipak , kako ističe, Turska, Španija i Italija su aktuelne kao i prethodnih godina, a za te aranžmane, pogotovu ukoliko uključuju dugu vožnju autobusom odlučuju se prvenstveno mlađi ljudi.

Sve popularnija desetinacija je i Rusija, a tamo odlaze oni koji su do sada obišli sve zemlje u okruženju“, objašnjava ovaj turizmolog.

On dodaje da je i sve manji broj Leskovčana zainteresovano za domaći turizam.

Jer je većina već iskoristila vaučere, a cene aranžmana u domaćim turističkim mestima su često skuplji nego oni na moru”, zaključuje.


Podeli:
 1. Deki Stanojeviċ 24. juna 2018., 3:17 pm

  Ha ha ha, ovako nešto prvi put čujem. Vlasnik turističke agencije anonimno govori svoju „istinu“ da „ne bi ulazio u polemiku sa kolegama“. Polemika je zdrava i a korisna za nas mušterije. Pa kako da mi verujemo u izreceno ako si ti anoniman.
  12  1
 2. Leskovčani ove godine masovno idu na letovanje. Ne postoji porodica koja nece otici na more, a to pokazuje da se u Leskovcu dobro zivi.
  6  18
  • Ne živi se dobro. Ali ljudi trpe cele godine. Rade ko konji.Maksminalno reduciraju svoje potrebe da bi za 10 dana otišli na more i tih 10 dana se osećali kao normalna ljudska bića. Jer, budimo realni, odlazak na more nije i ne bi trebalo da bude teško kao odlazak na Mesec.
   12   0
   • Rade 354 dana da bi za deset dana potrosili preko 1000 evra? Loša je to matematika. Prema tome, za 5 godina može da se uštedi 5-6.000 evra sa čime može da se započne posao. Ah da, zaboravio sam. Na more idu uglavnom oni koji su na budžetu.
    3    3
  • Da idu masovno ali kao paradajz turisti daleko je to od pravog odmora i opustanja na moru
   6   3
  • da je bolje ne bhi valjalo !
   3   0
 3. Ja sa porodicom idem na Lefkadu i zadovoljan sam cenama ove godine. Polupansion za mene i suprugu kosta 1350 evra i nikada nije bilo povoljnije.
  4  9
 4. Ovoj, ko Stoleta…
  slunča se na balkon, ispod slunčobran…
  1  1
 5. Teško, dvojica ga vučev
  a trojica, tučev
  sve ga utepaše…ha, ha,ha.
  2  1
  • Pokojna baba Spasenija, Dragoslav…ne smeš da se potpišeš kao Dojčinović kad pišeš kritičke komentare?
   1   0
 6. Да живите у страху од таквих комшија, да ли би сте се плашили истих, или плашили као ја, или шалили као Покојна баба Спасенија, и слично!?
  0  1

Comments are closed.