Za vozače iz Srbije skuplja putarina, jeftinija za stance

Za vozače iz Srbije skuplja putarina, jeftinija za stance
Podeli:

Ukoliko vozite automobil sa srpskim tablama na naplatnoj rampi u Preševu platićete jednu cenu putarine, dok vozači sa inostranim tablicama imaju privilegiju da plate jeftinije.

Dakle, cena u domaćoj valuti iznosi 80 dinara dok u evropskoj staje 0.50 evra, što kada preračunate u dinare izađe nekih dvadeset dinara jeftinije, piše Auto Bild.

„Generalno to nije skupo ali jeste nepravedno. Zašto da mi plaćamo skuplje od stranaca, čak iako je u pitanju samo 20 dinara razlike u ceni, uostalom ako uzmete u obzir koliko automobila ovuda prođe tokom dana to i nije baš malo, zar ne? Pa 1 evro ne košta 160 dinara koliko ja znam“, požalio se jedan od vozača koji je sa porodicom krenuo na letovanje u Grčku.

Vozači koji ovom trasom često prolaze već su navikli na ovu pojavu, ali oni koji prvi put vide istaknute dve različite cene putarine budu zatečeni i zbunjeni. 


Podeli:
 1. Juce nisu hteli da mi naplate u eurima! Kaze „Leskovcanin, ti ne mozes u evrima da platis“. Izgleda da samo sa stranim tablicama mozes da platis u eu…

  9
  2
 2. I na naplatnoj rampi u Doljevcu vozaci sa inostranim tablicama plaćaju 1,5 € dok vozači sa domaćim tablicama plaćaju 210 dinara.

  7
  1
 3. Brže…jače….bolje……

 4. Ponosni Građanin 19.07.2018., 16:59

  Prošla su vremena neplaćanja računa i „spontanih“ narodnih nezadovoljstava i ima da platite koliko vam se kaže.

  3
  3
 5. petarleskovac 19.07.2018., 20:54

  Naplatna rampa Doljevac i putarina 210 din,,,,a od Naisa do ulaza u Aleksinac 80 din,pa vi vidite kolika je pljacka

Comments are closed.