МОЈ СУСРЕТ С БОГОМ

У животу сам много пута читао необичне приче и доживљаје. У многе, искрено, нисам веровао, чак сам се и смејао. На пример – сусрет са покојницима , контакт са бићима која нису са наше планете, одлазак ван планете Земље, разговор са божанским бићима и многих других догађаја. За мене су то биле обичне глупости, комплекси, измишљотине, како би се скренула пажња на своју чичност.

Чак сам веровао да је понекад реч и о психички поремећеним особа, да им је потребна помоћ психолога или неуропсихијатра. Коначно, то јесте чист апсурд и бесмислица.

Међутим, шта бива када се такав човек попут мене сретне са нечим сличним, а десило се управо мени, невреном Томи.

ОПЕРАЦИЈА

Био је 19. новембар 2002. године . У мом родном гради Лесковцу, грађани се увелико припремаше за велики православни празник св. Арханђел и Аранђеловдан . Налазим се на хирушком оделењу и чекам да ме одвезу у хирушку салу на операцију жучне кесе. Био сам прилично смирен јер је операција жучне кесе обична рутина. Зато не би требало да се деси нешто на непредвиђено, био сам уверен. Као здравствени рaдник лесковачке болнице знао сам да је медицинско особље изузетно стручно. То су хирурзи Нинослав Златановић,  Драган Стаменковић и анестезиолог Раде Митић и остало медицинско особље.
Операциони ток је успешно завршен. Још се налазим у операционом блоку у полусвесном стању. Ликове сам могао да препознајем и да прилично добро одговарам на њихова питања. Био сам доста свестан када сам требао да будем пребачен у шок собу.

Међутим успут одједном почињем да тонем дубоко и више се на сећам пута до шок собе. Слике и простор у коме се ја налазим указује да ми се нешто дешава .
Налазим се у васиони и доживљавам је као велико пространство с небеским телима као да их је неко руком поставио, јер свако имало своје место. Небеска тела из васионе била су мало већа и светлија у односу када се гледају са Земље. У мојој близини су пролетале комете, метеори, астероиди ... У даљини уочавао сам звезде мало крупније и и треперавије са необичним сјајем. Видео сам као на длану и планете неке друге, далеке, Галаксије. Цео Свемир, чини ми се, био би потпуно тамане боје да није Сунца, Сунца чији зраци су стварали необичне боје, боље рећи преламали се у разним бојама које ја речима не могу описати нити се то може са Земље голим оком да види.

Летим свемиром без ракете и без скафандера, са испруженим рукама и ногама. Одушевљен сам, срећан. Верујем, знам, да сам једини човек који лети овако слободно. Штета, помислих у себи, што то на могу другим људима да испричам, јер ја на Земљу више не желим да се вратим . Осврнуо сам се позади мислећи да ћу видети Земљу. Нисам је више видео.

И док сам се дивио нсвакадањем призору, уочио сам необичну светлост. Осетио сам као да је неко променио мој правац кретања и усмерио ме ка њој. Како сам се приближавао, светлост је била све већа и није била заслепљујућа и нисам имао потребе да лице заклањам рукама. Како сам се приближавао неке детаље могао сам боље да уочим. Уствари, то је била огромна светлећа планета.

БОГ

Иза планете било је велико енергетско или можда духовно биће. Ја и сада не могу да се изјасним. Знам само да му се видео само горњи труп тела јер је планета заклањала доњи део. Био је у људском облику и сав је зрачио у облику светлосне енергије. Јачина светлости на њему била је различита, тако да сам на њему могао да уочим сваки детаљ. Посебно сам обратио пажњу на његову главу. Имао је дугу косу која је светлела Светлеле су и његове очи и обрве. Браду није имао, али је имао веома благ и пријатан поглед. Бео огртач му је прикривао груди. И он је такође светлео. Руке су му биле прекрштене на грудима.

Како сам се приближавао планети и њему, његов благи поглед је био усмерен ка мени. Руку је ставио испред мене. Зауставио се. Светлећи човек с благим погледом ме пита, мени потпуно разумљивим гласом, где сам кренуо ? -Пошао сам код вас на Небо, ваљда је време за долазак – одговорих.

-Теби није још време за овај свет , мораш се вратити кући – рече.
-Пре него што се вратиш на Земљу , показаћу ти живот на овој планети. Оваквих места има још у космосу – додаде.

РАЈ

Затим је раширио руке и магла која је обавијала планету, за кратко је нестала . Угледао сам нешто невероватно , сасвим супротно животу на Земљи. Видео сам живот како ми Земљани кажемо само у бајкама. Али ова бајка на овој планети је изгледала стварна.

Људи су у овом свету спокојно живели са пуно љубави и слоге, без агресивности. Видео сам. Сви су обављали, како би ми на Земљи рекли, радне задатке. Поља су била претворена у цветне и зелене вртове са пуно испреплетаних жуборећих потока. Хране је било у изобиљу. Видео сам велики грозд где су га два човека јела. И остало воће јагоде,помаранђе, јабуке.. све далеко крупније него на Земљи.

Животоње, птице и инсекти, понашали су се много другачије од истих на Земљи, мирније и нису једне друге нападале. Видео сам како један поред другог на ливади пасу траву вук и овца и лав и зебра. Нисам видео ниједан црквени храм, али сам чуо песме за мене неразумљиве, али пријатне, блиске нашиј озбилјној и духовној музици.

ПОВРАТАК ИЗ КЛИНИЧКЕ СМРТИ

Одједном магла поче да се појављује и све прекри. – Да ли је исти живот и на другим планетама , питао сам светлећег човека.

-Није исти. Мораш да се вратиш.

-Зар сада када сам видео ову лепоту? Нећу то не долази у обзир! А ко си ти? – скупих храброх и питах га.

Своју руку обави око мог струка. Само сам видео тај покрет, додир нисам осетио. Одједном ме је подигао изнад своје главе, као играчку. И пре него што ме је бацио у Свемир рече:

-Бићеш ти потребан како добрим тако и лошим људима.

Затим замахну лагано и пусти ме .

Тог момента се будим, отварам очи и видим да поред мене стоји доктор Раде Митић анестизиолог. Потпуно сам свестан и видим да се налазим у шок соби. Истовремено осећам велики притисак у глави и спазам у грлу. Не могу да удахнем ваздух. Почињем да се гушим, особље се узнемирило, све их видим и чујем. Почињем да кркљам. Стављају ми маску за кисеоник. Ја и даље имам спазам. Почињем да губим свест…

Одједном, спазам је нестао и ја сам удахнуо ваздух. Тог тренутка учинило ми се да сам удахнуо целу атмосферу.

Све шта ми се догодило, прво сам испричао доктору Нинославу Златановићу . Одмах ми је рекао да је доживљај врло занимљив и да га треба записати. Те ноћи ока нисам склопио. Слике из предходног догађаја непрестано су ми надолазиле. Тако је било и следећег дана и ноћи.

ЗНАКОВИ

Прво изненађење које сам после овог догађаје доживео било је да је ваза код куће из чиста мира са дебелим стаклом пукла уздуж по средини, али се није одвојила. Вода је истекла. Ваза је пукла у време када ми се све ово дешавало. Meђутим, мојој причи није крај. Мисли које су везане за овај случаји даље су ми надолазиле. Тада сам се сетио нечега што се десило у прошлости, а ја на то нисам обраћао пажњу.

Вратио сам се, заправо, десет година уназад.
Био сам неожењен. Седео сам у кафићу с другом. Придружила нам девојка коју смо знали из виђења. После краћег ћаскања сама се понудила да ми гледа у длан. У почетку збуњен, ипак сам испружио руку, само зато што ми се одавно допадала. Причала ми је о неким лепим стварима а ја сам искористио прилику и упитао је да ли можда постоји неко предсказање да ћемо се ја и она забављати

-Не – одговорила је. – То се имеђу мене и тебе неће никада десити – рече и продужи даље да тумачи мој длан . Једног тренутка је заћутала и озбиљно се замисли. Затим ми рече да ово што ће ми рећи треба да схватим врло озбиљно. Присећам се врло јасно.
-У животу бићеш два пута животно угрожен и то озбиљно. Први пут десиће ти се врло брзо. Биће пуцано у тебе и ни један те метак неће угрозити. Други пут живот ће ти висити о концу. Само твоја природа и чврстина помоћи ће ти да преживиш. То ће бити нож који ће ти оставити трајни ожиљак на телу.

Имена ове девојке не могу се сетити. Знам да се убрзо удала и отишла из Лесковца. Нисам је више видео.
Следеће године као добровољац отишао сам у рат у Хрватској и био месецима на првој борбеној линији. Неколико пута сам само захваљујући Богу избегао сигурну смрт. На једном борбеном задатку налетео сам на непријатељску заседу, сам на чистини. На педесетак метара из заседе изненада је непријатељ запуцао и то само у мене.

Стотине метака је пролетело поред моје главе и ни један ме није погодио, иако ни теоретски ни практично није био могућ промашај. Пример други. Граната пада неколико метара од мене и експлодира. Остао сам жив. Гелер је само закачио десни рукав ветровке и поцепао га. На кожи моје руке ни огреботина.

Ови догађаји постоје у мом ратном дневнику.

Други пут живот ми је висио о концу као што сам већ описао, у постоперативном току.

МОЋ?

Многе ће после овога интересовати да ли имам неку изражену папрапсихолошку моћ. Јер после оваквих дешавања , човеку се јаве овакве појаве. О тим стварима не бих причао. Јер то није циљ ове приче. Само знам да је сваки детаљ у нашем животу испрограмиран…

И ту је крај овог мог необичног доживљаја који је оставио дубоке трагове у мом животу. А читаоце остављам да размишљају. Можда ће за многе моја прича бити апсурд и бесмислица или обична искомплексирана измишљотина или можда, чак, случај за психијатријско испитивање. Ја све то прихватам и разумем јер сам и ја пре тога исто мислио о људима са сличним причама.

Ипак вас молим, немој те се овој причи ругати јер није било по мојој вољи, већ по вољи неког много моћнијег од нас.

 

Pratite juGmediu na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

47 komentara

 • Auuuu čoveče..ovaj je isti ja..a izgleda da nas ima baš dosta u Srbiji

  • На жалост баш Вас има доста у Србији.С поштовањем, сам аутор текста ” СУСРЕТ СА БОГОМ”

  • Poštovani Ivane vi ovo niste “doživeli” već, koliko shvatam vaš tekst, više ste sanjali…svako drugo objašnjenje koje dajete vi ili neko drugi vodi jedino u pravcu stručnjaka i stručnih ustanova koji sigurno mogu da vam pomognu da sebi skinete teret ovog susreta sa svetlećim bićem koje vas je na rubu galaksije tapšalo po ramenu.

  • Мој Вам је савет. Када дајете коментаре, морате добро да прочитате текст.”Кажете да сте прочитали да је мој сусрет био на рубу галаксије и да ме је тапшао по рамену.” Нигде ово није написано у тексту.Сматрате да сам сањао.То никако не може бити јер после саме операције и смог процеса нема сна. Постоји буђење.Не могу да Вам детаљно објашњавам.Био сам за стручно мишљење, још више су ме збунили.Још једном Вас молим да ово схватите, као поруку шта све човеку може да се деси у животу.Велики поздрав.

  • Izvini Ivane…shvati komentar kao šalu..no hard feelings?

  • Pustite coveka. Urednik bira tematiku. A ona saradnike. Neki vole mistiku, nadzemaljsko, veruju u cuda, magiju. I ja kad sam bio mali, mnogo sam voleo da slusam o carobnjacima, natprirodnim mocima. Stariji su znali da nas nocu plase pricama o nekim starcima sa providjenjima. Naravno, kad sam upoznao nauku, tehniku, literaturu raznog sadrzaja, uspevam da razlucim zloupotrebu ljudskih slabosti za vlastite ciljeve pod okriljem organiizacija koje nude spas u liku bozanstva sa oreolom. Logicno je da ako pustaju ovakve price, da i sami i dalje veruju u cudesa.

  • Ви сте велики напредњак.Идете у корак са Човечанством и користите науку и врхунску технологију.Ми који верујемо у Нешто натприродно, пр. БОГ, користимо технологију средњег века,посебно наше свештенство.Као превоз користе коње,за писање употребљавају перо и мастило….Стварно смо затуцани и слепи.Библијска пророчанства нам кажу: “Да ће се знање умножити”.Нико не оспорава напредак човечанства, јер ће се кроз напредну технологију потврдити нешто што је натприродно и што данашње неверне “Томе” оспоравју.Најновија открића у ДНК потврђују постојање Божанства.У заблуди сте велики Напредњаче.

  • Ivane ajde pomogni…na svetu postoje 18000 bogova i božanstava(izvor UN)…svi tvrde da su u pravu…hrišćana,budista i muslimana ima po više od milijardu…dugih vernika ima i na milione…ko je u pravu? Da li paralelno postoji 18000 bogova ili ljudi koji veruju u 17999 nisu u pravu? Ili su svih 18000 jedna ista prevara i manipulacija ljudsim slabostima?

  • Мој Вам је савет. Када дајете коментаре, морате добро да прочитате текст.“Кажете да сте прочитали да је мој сусрет био на рубу галаксије и да ме је тапшао по рамену.“ Нигде ово није написано у тексту.Сматрате да сам сањао.То никако не може бити јер после саме операције и смог процеса нема сна. Постоји буђење.Не могу да Вам детаљно објашњавам.Био сам за стручно мишљење, још више су ме збунили.Још једном Вас молим да ово схватите, као поруку шта све човеку може да се деси у животу.Велики поздрав.

 • nemoj te mi smetatrui 😀

  • Претпостављам да и Ви имате много шта из живота да испричате.С поштовањем сам аутор текста “СУСРЕТ СА БОГОМ”

 • Najdobronamernije i vrlo iskreno, zbog postovanja jugmedie, moj savet vam je: Nemojte da pustate ovakve kolumne. Ovakvi tekstovi su za casopis Trece oko, a ne za ovaj portal. Kolumne Aleksandra, …….e, imaju vise smisla nego ovaj tekst. Ako ne pise Profesor, najverovatnije ste u svadji, onda neka pise Milica ili Molder, ciji tekstovi su OK. Naterajte, kako znate i umete Profesora da nastavi da pise za ovaj portal. Nedostaje, mnogo.

  • Poštovani,
   reč je o nečemu što je doživeo naš sugrađanin, inače posvećeni zdravstveni radnik, poštovani Leskovčanin. Mi smo mu poverovali, a priznaćete da je neobično iskustvo čoveka koji je doživeo kliničku smrt, koji i sam priznaje da se ranije smejao takvim pričama i iskustvima. Što se profesora Nešića tiče, nismo u svađi, ne piše se po narudžbini. Kada on odluči i pošalje kolumnu biće objavljena

  • Ocete li reči svakog leskovcanina preneti?

  • Хвала лепо часопису ЈУГМЕДИА, што је објавио мој текст. Циљ ми је био да објасним људима шта све у животу могу да доживе, па макар било и овако нешто необично али истинито.

  • Milice, Moldere, poverovali ste mu da on veruje u ovo ili ste poverovali da se ovo desilo? Molim za odgovor vašem vernom čitaocu koji rizikuje da mu viljuškar predje preko noge dok vas čita..

  • Слично размишљате као ја.Мислим на период када сам се шегачио са оваквим стварима.Мој савет Вам је да то не чините.

  • Sori…

  • ИВАН
   Поштовање свима који су дали коментаре. Обраћа Вам се као аутор овог текста.Овај текст је писан пре 16 година и објављен је у оргиналу.У животу човек може свашта да доживи. То може бити веродостојно,или као јава или сан…Тако требате и овај мој необичан доживљај да схватите. Наравно да је ово истинито.Да ли је то дошло од Бога или од онога што је насупрот од њега то је комплексно питање. Ово схватите као искушења.Много је свештеника овако нешто доживело. Шта је остало за нас обичне људе?Што се тиче часописа TREĆE OKO, свештеници кажу што даље од њега. Хвала свима И поздрав.

  • Neko pojasnjenje autora teksta. Malo je nejasno, tekst.

  • Кажите ми конкретно.

 • verujem vam . Medjutim, problem je kako vi to sto ste doziveli, shvatate ! sigurno niste videli Boga, ali o svemu treba objasnjenje da potrazite od nekog duhovnika.
  A gledanje u dlan, nemojte to pominjati, to su lose stvari, kao sto neko rece za Trece oko i sl. Verujem da vam je i na taj nacin predvidjeno sta ce vam se desiti ,ali to tek nema veze sa Bogom, vec suprotno sa dja….m.

  • Поштовање,господине.Хвала Вам што сте ми поверовали и веруј те ми моје мишљење је скоро идентично са Вашим.Замолио бих Вас да прочитате мој коментар на коменатере појединаца.Текст је писан пре 16 година и замолио сам да се објави у оргиналу.Ово треба схватити као необичан доживљај, наравно ИСТИНИТ.Слажем се са Вама да Бога нико није видео, јер бо умро.То су Теолошка тумачења.Прочитајте још једном пажљиво текст и видећете да се нигде нисам изјаснио да сам видео Бога.Ово је само новинарски наслов.Што се тиче , гледање у длан и гатање.Господине то је било пре неколико десетина година.То је било друго време.ТРЕћЕ ОКО је чист окултизам и овај текст не припада том часопису.Поздрав.

 • Kakvo zivotno iskustvo!!!

  • Поздрав Душане Дојчиновићу. Волео бих да и ви напишете неко животно искуство.С поштовањем, сам аутор текста ” СУСРЕТ СА БОГОМ”

 • Од овога може да се рикне!

  • Нема потребе за тако нешто. У ствари ко како верује.Поштовање и поздрав.

 • Поштовање свима који су дали коментаре. Обраћа Вам се као аутор овог текста.Овај текст је писан пре 16 година и објављен је у оргиналу.У животу човек може свашта да доживи. То може бити веродостојно,или као јава или сан…Тако требате и овај мој необичан доживљај да схватите. Наравно да је ово истинито.Да ли је то дошло од Бога или од онога што је насупрот од њега то је комплексно питање. Ово схватите као искушења.Много је свештеника овако нешто доживело. Шта је остало за нас обичне људе?Што се тиче часописа TREĆE OKO, свештеници кажу што даље од њега. Хвала свима и поздрав.

  • Jače od mene…to što su sveštenici nešto doživeli je dokaz? Ljudi sa ideologijom iz srednjeg veka i mercedesima ispred “parohijanskih domova”? Oni kažu da se manemo Trećeg oka? I susreću se sa bogom “ili onim sa suprotne strane”? Ma ajte molim vas.. I vama je to dokaz? Kad ste omanuli sa klasičnim obrazovanjem a lekar ste?

  • Значи свештеници су верски затуцани.Нема Бога и Сотоне.Требамо да читамо ТРЕЋЕ ОКО.Слажем се са Вама за оне мерцедесе и манипулације. Наравно не слажем се са генрализацијом.”Свако ће по својим заслугама испаштати”.То је библијска опомена.Мораће те да читате библију и да је тумачите са неким духовником.Уосталом шта вам хвали имаће те веће образовање.Питам Вас. Шта је за вас класично образовање ?

  • Čitao informativno..mislim da je zbirka starovekovnih bajki, čak je teško zaključiti kaa je safašnja verzija nastala(verovatno oko 12 veka) jer su nadjeni rani primerci (svici pored mrtvog mora, egipat itd) sa verzijama iz 5og i 6og veka kojima nedostaje vaskrsenje i još dosta toga)..simbolički možemo da razgovaramo o recimo jabuci, zmiji, adamu, evi, pomeranju mora, umiranju zbog celog čovečanstva itd..poruke su zaista duboko filozofske i drmaju čovečanstvo 2000 god…a ako smatrate da je zaista zmija dala jabuku evi nisam vam sagovornik…termin “klasično obrazovanje” nisam ja izmislio već je u pitanju široko prihvaćena definicija za proverena znanja i vrednosti bazirana na nauci i prihvaćenoj umetnosti…suprotno nauci je vera..jedno i drugo je teško zajedno (teorija kreacionizma protiv darvina, zmija i jabuka protiv zoologije itditd)a vi kao lekar biste trebali da budete na strani nauke jer ne lečite molitvama ni pijavicama nego naučno priznatim metodama i sredstvima.

  • Ja se iskreno nadam da ovaj gospodin nije lekar. Najpre zbog teksta a zatim zbog hvali, imace te i slicno.

  • Поштовање Маја.Поштујем Ваш коментар уз једну допуну.Свако може у животу да доживи нешто необично. Зашто би у томе требали здравствени радници да буду изузетак, посебно лекар.Ја могу примере и примере да Вам наведем, јер сам после мог доживљаје почео да истражујем и друге сличне примере.Доживљавају сви профили. Чак нису поштеђени ни свештеници.Поздрав Маја и драго ми је што си се јавила.Сам аутор Текста НЕОБИЧАН ДОЖИВЉАЈ, струковни медицински радиолог Иван Милошевић.Наслов у новинама ” МОЈ СУСРЕТ СА БОГОМ ” је новинарски наслов.

  • Већ сам Вам једном написао. Кад дајете коментаре добро прочитајте текст и не можете да читате информативно.Здравствени радник, посебно лекар у савременом друштву, (као сте ви написали), не лечи људе пијавицама,реповима и крилима од слепог миша..Не знам одакле Вам све ово.Медицина је толико напредовала да савременом апаратуром можете за мање од једног минута да успоставите дијагнозу.Што се тиче МОЛИТВЕ, шта је ту проблем да човек кроз молитву пожели себи да оздрави и другима пожели добро здравље.Ништа га не кошта ( да се изразимо народним језиком ). Поздрав.

  • Видим да су многи догађаји које сте Ви навели у тексту за вас бајке. Посебно Библија.Покушаћу да вам одговорим у другом тексту.Споменули сте Адама и Еву.прве библијске личности.Види се да нисте упознати са детаљима а тумачите је.СТРАШНО !!! Змија није дала Еви јабуку, већ је Ева сама искидала јабуку са дрвета.Овде је крај мог коментара.Предлог, да одете код неког свештеника или духовника, узмите Библију и проучавјте заједн.,Много ћеш нејасноћа да растумачиш.Још једном те молим за твоје добро не шегачи се са врло озбиљним стварима.

  • Sveštenike kad bi pitali za sve ne bi nam dali da prdnemo, dragi moj Ivane.

  • Генерално не могу се са Вама, сложити.Ако гледамо појединачно у праву сте.

  • Nije normalno da se kod ljudske individue za 16 godina NIŠTA ne promeni u pogledu opažanja sveta.

  • Нисте ме добро разумели.Текст је оргиналан онакакв, какав је био пре 16 година.Иначе много, много се шта променило у погледу опажање света.С поштовањем ” СВЕТ ОКО НАС”, сам аутор овог текста.

 • ИВАН
  Поштовање свима који су дали коментаре. Обраћа Вам се као аутор овог текста.Овај текст је писан пре 16 година и објављен је у оргиналу.У животу човек може свашта да доживи. То може бити веродостојно,или као јава или сан…Тако требате и овај мој необичан доживљај да схватите. Наравно да је ово истинито.Да ли је то дошло од Бога или од онога што је насупрот од њега то је комплексно питање. Ово схватите као искушења.Много је свештеника овако нешто доживело. Шта је остало за нас обичне људе?Што се тиче часописа TREĆE OKO, свештеници кажу што даље од њега. Хвала свима И поздрав.

 • Auuu brt, “Albanka” li baš ovako dobro radi?

 • Ivane, kako znate da to nije bio Perun, Stribog, Dažbog, Mokoš, Horz, Veles, Svetovid, Gerovit ili Višnji….

  • Поштовани ” Пеатеон”,у мом тексту и коментарима не постоје ова имена. Морате да направите разлику између богове које је измислио човек и Бога јединога ( живога) који је створио жива бића на земљи.Питање за Вас. Да ли спој живо и неживо, може да буде продукт живота?

vaš komentar