Stručnjaci iz zemlje i inostranstva u Pirotu

Trodnevni peti Međunarodni kongres urgentne medicine svečano je otvoren sinoć u Pirotu u hotelu Ana lux, na kojem će učestvovati oko 250 stručnjaka iz oblasti urgentne medicine iz nekoliko zemalja, a organizovano je i oko 40 predavanja i radionica sa ciljem da lekari na jednom mestu čuju novine i dileme koje su aktuelne u radu u različitim modelima organizacije sistema urgentne medicine.

“Društvo lekara urgentne medicine izabralo je Pirot za ovogodišnjeg domaćina kongresa. To je izuzetno značajno za naš grad i za lekare urgentne medicine. Na taj način su odali priznanje gradu ali i našem radu, radu Službe hitne pomoći Doma zdravlja i Službi za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja Opšte bolnice Pirot u kojima rade lekari urgentne medicine”, kazala je predsednik Organizacionog odbora kongresa Vladana Stojanović, načelnica Službe hitne pomoći u Pirotu.

Društvo lekara urgentne medicine Srbije postoji pet godina, a od pre dve godine je član Evropskog udruženja lekara urgentne medicine.

O značaju kongresa govorili su i potpredsednik Evropskog udruženja za urgentnu medicinu Robert Lič i direktor Centra za hitnu medicinsku pomoć iz Sofije Georgi Gelev.

“Međunarodni kongresi su inspirativni za sva nacionalna udruženja u regionu. Evropsko udruženje za urgentnu medicinu će uvek podržavati i srpsko i sva druga nacionalna udruzenja”, rekao je doktor Lič.

Ovo je peti Međunarodni kongres koji organizuje Društvo lekara urgentne medicine Srbije koje je najveće strukovno udruženje urgentne medicine u našoj zemlji, a drugi Međunarodni kongres iz oblasti medicine koji se održava u Pirotu.

Postoji pet godina i okuplja lekare i medicinske sestre i tehničare koji rade u ovoj oblasti zdravstva.

Organizovanje kongresa podržale su i brojne zdravstvene ustanove, Ministarstvo zdravlja,  kompanija “Tigar Tajers“ iz Pirota i Srpsko lekarsko društvo, a generalni pokrovitelj kongresa je Grad Pirot.

“Izražavam zadovoljstvo što je grad Pirot centar jednog ovakvog naučnog skupa i zahvalni smo organizatorima kongresa što je naš grad domaćin. Ovde su vodeći stručnjaci iz zemlje, regiona i Evrope. Korist od kongresa imaju zdravstveni radnici ali i grad. Pirot se ovim kogresom pozicionira na mapi kongresnog turizma”, poručio je pomočnik gradonačelnika Pirota Bojan Randjelović.

O značaju kongresa na otvaranju skupa govorili su i direktor pirotskog Doma zdravlja Radovan Ilić, predsednik Društva lekara urgentne medicine Srbije Saša Ignjatijević, predsednik naučnog odbora kongresa Senad Tabaković i predsednik Podružnice Srpskog lekarskog društva u Pirotu Alesandar Lilić.

Učesnike Kongresa u toku dana primio je gradonačelnik Pirota Vladan Vasić.

 

 

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare