Vranje se oprašta od doktora Vukašina Antića

Danas će Vranje na večni počinak ispratiti doktora Vukašina Antića, dugogodišnjeg hirurga vranjske Bolnice. Sahrana će biti obavljena u 12 časova na porodičnom groblju. Ispraćaj doktora Antića biće obavljen u krugu porodice. Pošast koja vlada svetom onemogućila je da se od njega na dostojan način oproste brojne kolege, medicinsko osoblje, pacijenti koje je lečio, rođaci, prijatelji znani i neznani.

Svetlana Mihajlović, načelik odeljenja vranjske Hirurgije, ističe da su vranjska Bolnica, Hirurgija i srpsko zdravstvo izgubili vizionara i predanog lekara, prijatelja, učitelja i naučnog radnika, a svi koji su ga poznavali obrazovanog i dobrog čoveka, francuskog đaka, intelektualca par ekselans, književnog stvaraoca i doslednog demokratu.

„Unutrašnji potencijal koji egzistira u malom broju ljudi, činio ga je drugačijim od ostalih. To se pre svega odnosi na pristup svemu što je radio, preko načina na koji je hodao, govorio, odevao se, pričao šale i dogodovštine, pa preko načina na koji se ljutio ili tugovao sa svojim pacijentima“, kaže Mihajlovićeva.

Doktor Vule je, prema njenim rečima, uvek govorio i delao iz uverenja i istinoljublja. Verovao je u nauku i dosledno išao svojim putem. Vrline je vešto i često skrivao, ali one su nesumnjive i neuporedive i čine onu finu nit razlike između ljudi i postaju glas razuma, opomena i podsećanje da u srcu i pamćenju čuvamu riznicu koju nam je ostavio.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare