Kako su Milica i Aleksandar osvojili Leskovčane holandskim palačinkama (video)

Milica Petrović i Aleksandar Rakić, par iz Leskovca, nedavno su u svoj grad doveli nešto nesvakidašnje, što ne postoji južnije od Beograda, a i u čitavoj Srbiji zapravo je prava retkost. U pitanju su holandske palačinke, poslastica koju pripremaju i prodaju u svom slatko-slanom kutku “Fluffy Puffy” u tržnom centru “Most”,  a koja je i pre samog otvaranja privukla veliku pažnju na društvenim mrežama.

Iako porcije podsećaju na krofnice, “puffy” palačinkice u potpunosti se razlikuju od njih, s obzirom da se pripremaju na kalupu sa minimalno ulja.

This slideshow requires JavaScript.

Iza sastava ovog pufnastog, mekanog slatkiša krije se, zapravo, jedna porodična priča.

“Mi smo recepte isprobavali kod kuće. Imamo petoro dece i oni su bili degustatori. Jeli su prepečene, prepržene, žive, slatke, slane i svakakve – sve dok nismo došli do onog pravog recepta”, objašnjava Milica za JuGmediu.

Kao degustatori, najpre su palačinkice isprobavali samo sa kremom, a sada u ponudi imaju oko 15 različitih preliva i posipa.

“Malo smo modernizovali recept da bi se dopalo našim sugrađanima. Ono što je tradicionalno za druge države, to naši ne vole. Zato smo malo modifikovali recept da bi Leskovčanima bilo ukusno”, dodaje ona.

Zbog raznovrsnih ukusa i kombinacija kupci se redovno vraćaju na “puffy palačinkice”.

“Imamo i jedan slani proizvod koji bih volela da Leskovčani probaju. Ni on ne postoji u Leskovcu, a porcija je taman dovoljna da se svako kvalitetno naručka i izađe odavde nasmejan i srećan”.

This slideshow requires JavaScript.

Po ceni od 160 dinara može se kupiti porcija od 8, a za 220 dinara porcija od 12 palačinkica. Prelivi, među kojima su nutela, bueno, rafaelo, jagoda, pistaći i voćni nadevi i drugi koštaju od 40 do 80 dinara.

Poslastica ove vrste, osim u prestonici, prodaje se i u Novom Sadu, pa tako i ne čudi činjenica da su Nišlije već izrazile želju da se ovakav lokal otvori i u njihovom gradu.

Rapsodija ukusa, kako Milica naziva i preporučuje ovu kombinaciju, jeste nutela i jagoda krem koji podseća na detinjstvo.

This slideshow requires JavaScript.

Da bi i u zimskim uslovima imali mogućnost da posetiocima obezbede mesta za sedenje, u narednom periodu planiraju postavljanje staklene bašte.

„Zamislili smo da napolje sredimo neku staklenu baštu gde će ljudi moći da sačekaju da se to priprimi i za to vreme da popiju kafu“, zaključuje ona.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

2 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ланда
18.09.2024. 15:59

Свака част!!! Само напред. Све је лепо.

Savest Grada Leskovca
19.09.2024. 13:59

Bravo.
Ovo je prava vest.
Mladi, vredni, inteligentni i postaće uspešni.
Nek je sa srećom.