Leskovac: Sportisti godine džudista Milan Mihajlović i plivačica Nina Stanisavljević

Po izboru Sportskog saveza Leskovca za sportistu godine proglašen je danas Milan Mihajlović, džudista i rvač, a sportiskinja godine je po treći put Nina Stanisavljević iz Plivačkog kluba „Dubočica“. Trener Leskovca u 2022. godine je trener MKF malog fudbala Nenad Stojanović, a klub godine u ovoj godini je Odbojkaški klub „Leskovac 98“.

Pored Oktobarske nagrade, Milanu Mihajloviću, državnom reprezentativcu, ovo je druga cenjena nagrada, dobijena od svojih kolega. On je osvajač mnogobrojnih priznanja u Srbiji i inostranstvu, u džudou, rvanju i smbou.

Nina Stanisavljević, državna reprezentativka u plivanju, po treći put je proglašena za sportistkinju godine – 2019., 2020. i ove 2023.godine. Takođe je trostruka dobitnica Oktobarske nagrade grada Leskovca.

Pored velikog pehara, sportisti godine dobili su i putni kofer, prostirke za vežbanje i rančeve

„Na mediteranskim igrama održanim u Alžiru osvojila je zlatnu medalju u seniorskoj konkurenciji. Najmlađa plivačica u istoriju srpskog plivanja koja je dobila zvanje vrhunskog sportiste međunardnog ranga, koji dodeljuje Olimpijski komitet Srbije i Ministartsvo omladine i sporta. Višestruki je prvak Srbije u seniorskoj konkurenciji i vlasnik već 7 nacionalnih rekorda“, obrazložo je Srđan Stamenković, predsednik Sportskog saveza grada Leskovca.

Fudbalski trener KMF Leskovac Nenad Stojanović ovo laskavo priznanje dobio je jer je svoj klub vodio vešto stazama uspeha.

„2020. godine izborio se za plasman u Drugoj futsal ligi Srbije u jakoj konkurenciji. U prvoj sezoni osvojili su 6., prošli sezonu završili na 7. i prvi deo ove sezone ponovo na 6. mestu na tabeli. Na klupi KMF Leskovac, kluba za mali fudbal Leskovac je Nenad Stojanović, trener sa licencom, stručnjak koji uspešno vodi Leskovčane stazama uspeha u drugoj Futsal ligi Srbije“.

Odbojkaški klub Leskovac 98. Kao klub godine u gradu na Veternici obeležio je u svojoj istoriji ovo priznaje zbog brojnih uspeha.

„Prošlu sezonu u Prvoj B ligi leskovačke odbojkašice završile se na prvom mestu i izborile plasman u Prvu ligu Srbije. Posle odličnog starta postale su kandidatkinje za najviši plasman i kandidati za osvajanje mesta koje vodi u Super odbojkašku ligu Srbije“.

Gradonačelniku Leskovca Goranu Cvetanoviću dodeljenje je Specijalno priznaje za podršku i razvoj sporta u 2022. godini.

ZA RAD U DRUGIM ORGANIZACIJAMA ZA PODRŠKU SPORTU

Saša Tošić – pedagog fizičke kulture

Predložile su ga dve škole:Srednja škola Svetozar Krstić Toza i Osnovna škola Bora Stanković, obe iz Vučja. Obe škole ostvarile su ove godine zapažene rezultate na takmičenjima u okviru Gradskog saveza za školski sport. Ovakvi profesori fizičkog vaspitanja jesu i prava podrška i osnova za razvoj sporta.

Siniša Mičić – Rukometni klub Dubočica 54, Sportski centar Dubočica

Aktuelni je trener Rukometnog kluba Dubočica 54 i uvek tu da uskoči kada je teško. Uvek je tu da pomogne svim klubovima koji koriste dvorane i bazene Sportskog centra Dubočica. Razume sport i u okviru svog posla maksimalno pomaže,

Marija Papović – Atletski klub Dubočica

Dobitnica je našeg priznanja kao sportska nada, a i danas nastupa u seniorskoj konkurenciji u sportskom hodanju na 10 i 20 km, i u trčanju na 3.000 metara sa preprekama.

Ove godine radi i kao licencirani atletski sudija i sudila je na republičkim takmičenjima. Veliki uspeh predstavlja činjenica da je na dvornaksom Svetskom prvenstvu u atletici bila kao atletski sudija i na taj način promovisala i našu atletiku, ali i naš grad.

Miloš Stamenković – ORK Morava Gepardi

SPORTSKI RADNIK, TRENER I SPORTISTA ZA VIŠEGODIŠNJI RAD

Dušan Savić – Gradski fudbalski klub Dubočica

Golgeter, kapiten i najbolji igrač Gradskog fudbalskog kluba Dubočice ali i najbolji strelac Srpske lige Istok. Trener mlađih selekcija u klubu kojem daje celog sebe sa ciljem da se Dubočica vrati gde joj je mestom ali i da iza njega ostanu nove generacije odličnih fudbalera.

Milan Mitić – Fudbalski savez Srbije

Sudija sa velikim S. Već sada je dostigao visine o kojima su generacije fudbalskih sudija mogle da sanjaju. Ostaće upisan u istoriji kao arbitar na utakmici UEFA Lige konferencija, ali i kao glavni sudija večitog fudbalskog derbija Partizan – Crvena Zvezda.

Marjan Stefanović – Gradski atletski klub Leskovac

Član je Gradskog atletskog kluba Leskovac, uspešan takmičar dugi niz godina. Ove godine je na trci u okviru Kragujevačkog marataona osvojio 3. mesto na 10 kilometara uz lični rekord od 35 minuta i 35 sekundi. Na Zemunskom polumaratonu, u kategoriji od 30 do 40 godina, osvojio je takođe bronzanu medalju.

Bratislav Mikić – RK Dubočica 54 i RK Meteor

Borac. Nadimak po kome ga svi koji prate sport znaju. Nezadrživ i neustrašiv kao rukometaš, danas trener i učitelj novom generacijama leskovačkih rukometaša u Dubočici i Meteoru.

Ivan Cvetanović – Gradski savez za školski sport

Predsednik je Gradskog saveza za školski sporta, ali i neumoran u organizaciji velikih manifestacija kakve su za naš grad Kros RTS-a i Leskovački polumaraton.

Dušan Petković – Gradski fudbalski savez Leskovac

U fudbalu je dugo. Kao delegat na fudbalskim utakmica, generalni sekretar i prvi operativac klubova i Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga. Ove godine izabran je za predsednika Gradskog fudbalskog saveza Leskovac.

Marina Arsić – Gradski atletski klub Leskovac

Predsednica je Gradskog atletskog kluba Leskovac punih 18 godina. Sa uspehom je obavljala funkciju generalnog sekretara Leskovačkog saveza sportova. Uspešan organator tradicionalne atletske Vidovdanske trke, a ove godine dala je značaj doprisno i uspešnoj organizaciji Krosa RTS-a.

SPORTSKI RADNIK ZA RAD U 2022. GODINI

Tanja Cvetković – Sportski klub Arena

 Dobitnica je priznanja kao trener talentovanih gimnastičarki. Danas je sa nama kao licencirani trener Specijalne Olimpijade u Sportkom klubu “Arena”, klubu u kojem treniraju deca sa posebnim potrebama. Na nacionalnim igrama u Kragujevcu deca iz Arene osvojila 1. mesto u boćanju, 2. u ženskom fudbalu, 3. u muškoj košarci, prva tri mesta u stonom tenisu i 1. mesto u atletici.

Jelena Stanojević – Karate klub UNSU

Navikli su na već na uspehe. Ni ova godina nije izuzetak. Više od 300 medalja sa svetskih i evropskih takmičenja, veliki broj uspešnih nastupa, pehara i pobeda za talentovane takmičare Karate kluba UNSU. Jelena je i predsednica Fudokan karate saveza Srbije

Ana Stojanović – ŽFK Dubočica Lavice

I dalje je na golu, ili je bolje rečeno do pre par meseci bila na golu mladog tima Lavica. Sa njima je i kao trener u mlađim kategorijama ali i kao potpredsednik kluba koji nastavlja da ispisuje lepe stranice za istoriju leskovačkog ženskog fudbala.

Milan Kitanović – Plivački klub Leskovac

 Trener, organizator, pokretač i motivator. Jedan od ljudi koji predstavljaju osvnonu snagu Plivačkog kluba Leskovac čiji su plivači i ove godine osvojili stotine medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima, titule i priznanja na zvaničnim državnim prvenstvima.

 Dušan Veličković – Plivački klub Dubočica

Trener je Plivačkog kluva Dubočica  ali i trener Plivačke reprezentacije Srbije. Sjajni rezultati pre sveih Nine Stanisavljević i Uroša Živanovića potvrda su odličnog stručnog rada. Za ostvarene rezultate i predstavljanje Leskovca dobio je ove godine i Oktobarsku nagradu Grada Leskovca.

SPORTSKA NADA LESKOVCA 2022. GODINE

Mila Nikolić – Karate klub UNSU

Naša “Mrvica”, ne samo sjajna takmičarska već i mala medijska zvezda. Učenica I-1. razreda Osnovne škole Vuk Karadžić u Leskovcu. Sa samo 7 godina već je osvojila 2 titule Svetskog prvaka, 4 zlata na Evropskom prvenstvu i 2 zlata na državnom prvenstvu.

Dario Stevanović Jović – Karate klub UNSU

Ide u treći razred Osnovne škole Vuk Karadžić u Tulovu, a karate trenira od svoje 8. godine. Osvojo je nma dosadašnjim takmičenjima 35 zlatnih, 12 srebrnih i 6 bronzanih medalja. Sa Evropskog prvenstva doneo je 3 zlata i 1 bronzu.

Lena Stojiljković – Gimnastički klub Kolut

Članica je Gimnastičkog kluba Kolut i sa klupskim drugaricama ostvarila je ove godine odlične rezultate na takmičenja Gimnastičkog saveza Srbije. Pored mnogih pobeda na regionalnim takmičenjima osvojila ona je i zvanički državni prvak u ženskoj sportskoj gimnastici u uzrastu VII i VIII razreda

Sara Cvetković – Gimnastički klub Dubočica

Kao članica Gimnastičkog kluba Dubočica, zajedno sa drugaricama, redivno ostvaruje zapažene rezultate. Sa gotovo svakog takmičenja vraćala se sa nekom od medalja.

Tara Kocić – ŽFK Dubočica Lavice

Tara ima 15 godina i članica je Ženskog Gradskog Fudbalskog kluba Dubočica Lavice. Već je zabeležila i 9 nastupa u Prvoj ligi i postigla 6 golova. Igra za Kadetsku ekipu, a u Razvojnoj ligi FSRIS na 13 utakmica postigla je 15 golova.

Neda Ignjatović – Plivački klub Dubočica

Vicešampion je Srbije na letnjem i zimskom prvenstvu i disciplini 50 metara kraul. Osvojila je pregršt medalja na takmičenjima širom Srbije. Ima 11 godina i Sportska je nada Leskovca.

Lazar Marinković – Plivački klub Dubočica

Počeo je sezonu kao prvak Srbije na republičkom školskom takmičenju, a nastavio osvajanjem više od 50 medalja na takmičenjima širom Srbije. Najbolji je plivač Srbije u više disciplina u kategoriji do 10 godina.

Uroš Živanović – Plivački klub Dubočica

Ove godine postao je juniorsju prvak i vicešampion na Svetskom, srebrni na Evropskom prvenstvu za juniore, i višestruki seniorski i juniorski prvak Srbije u više disicplina. Bili su to razlozi da ove godine dobije i Oktobarsku nagradu Grada Leskovca.

 MLADI PLIVAČI

  • Pavle Joić – Plivački klub Leskovac
  • Luka Dimitrijevič – Plivački klub Leskovac
  • Bogdan Mitić – Plivački klub Leskovac
  • Andrea Stanković – Plivački klub Leskovac

MLADI RUKOMETAŠI

Budućnost leskovačkog rukometa, izdanci škole rukometa koja od RK Meteora i Dubočice 54 vodi do velikih sportskih visina.

  • Ognjen Trajković – Rukometni klub Dubočica 54
  • Nikola Manojlović – Rukometni klub Dubočica 54
  • Aleksa Mitrović – Rukometni Dubočica 54

Tanja Antić – Atletski klub Dubočica

Dvostruka prvakinja Srbije za juniorske u sportskom hodanju na 3 i 5 km. Pobednik finala Kupa Srbije na 5.000 metara i vicešampionka Srbije u sportskom hodanju u seniorskoj konkurenciji na 5 km. Osvojila je i 5. mesto na prvenstvu Balkana za juniorke u hodanju na 10 km.

Tea Miljković – Boksersko udruženje TRISTA

Rođena je 2008. godine, i državni prvak u bosku u svom uzrastu. Zvanično je proglašena za najbolju kadetkinju u Srbiji, a dolazi nam iz Bokserskog udruženja TRISTA iz Vinarca. Sportska nada Leskovca za 2022. godinu:

Pavle Stojiljković – Teniski klub Šumice

Dominira u svom uzrastu u Srbiji, stigao je i do kampa legendarnog Rafaela Nadala. Sportska nada Leskovca i jedan od najboljih mladih tenisera u Srbiji.

Lazar Stojanović – Gradski fudbalski klub Dubočica

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

17 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Marijana Ana
22.12.2022. 18:22

Divno je sto imamo ovako uspesne mlade sportiste i to u razlicitim sportovima.. Bravo i sve cestitke

Marko
22.12.2022. 18:51

Da li se pitate zasto Dubocica u fudbalu i rukometu ima najvece ulaganje nego bilo kad a prosecne rezultate? Jer su im predvodnici samozivi,gledaju da oni budu najbilji a ne tim. naprimer Šegi nije bio takav i svi su ga gotivili. Kako to imate prosecan tim i nekog ko daje golove i ne mrdate sa sredine. pratim sport preko 25 godine fudbal nikad nije imao ovoliko pare,ni rukomrtasi, kosarkasi su imali Zdravlje,igraci nikad tolike plate pita li ih neko gde su rezultati. Ne volim ja ovu vlast,u proslu sam tek razocaran ali volim sport idem na stadion u halu ali ne moze jedan covek da bude i kapiten i menadjer da odlucuje ko koliko dobija platu ko se dovodi. neka se zna ko sta radi,ko igra,ko je trener,ko direktor

Petar
22.12.2022. 23:16
Odgovor za  Marko

Maki, da naucis prvo pravopis. Sport i dalje gledaj ali ne igraj

Bojana
22.12.2022. 19:18

Bravo za sve sportiste koji konstantno imaju najbolje rezultate i u najboljem svetlu predstavljaju naš grad. Posebne čestitke maloj Nini, našoj novoj Nađi Higl.

MARIJAT
22.12.2022. 19:47

Bravo, ulaganjem u sport ulazemo u zdraviju buducnost. Cestitke i samo napred.

Aca Tosic
22.12.2022. 19:48

Nagrade su otišle u prave ruke, Leskovac ima čime da se ponosi, sport se reinkarnirao u poslednjih nekoliko godina, niko ne može da ospori da je pomoć grada tome mnogostruko doprinela. Naravno, bez talenta i truda, ništa.

PELE
22.12.2022. 19:59

Svi sportovi u Leskovcu beleže uspon a sportisti ostvaruju sjajne rezultate.Bez podrške grada a pre svih gradonacelnika to ne bi bilo moguće.Cestitam im na priznanjima i želim još više uspeha.

Milka
22.12.2022. 21:03

Svaka cast, tako mladi, a tako uspesni sportisti. Ponos Leskovca!

Mitra
23.12.2022. 11:09
Odgovor za  Milka

Veliko bravo za mlade nade i sportiste. Samo tako nastavite. Puno srece i uspeha. Bravo

Slave
22.12.2022. 21:40

Sve čestitke nagrađenim sportistima, klubovima, sportskim stručnjacima, kao i svima onima koji su doprineli razvoju i promociji sporta u godini za nama.
Podsetimo da od kada je prvi čovek grada postao dr Goran Cvetanović, ulaganja u sport su skoro udesetostručena. Velika pažnja je posvećena promociji sporta među omladinom, dosta je sportskih dešavanja uspešno organizovano i realizovano…brže, jače, bolje…opet se pokazalo da najbolji idu napred!

Sandra
23.12.2022. 00:28

Veliki i značajan doprinos gradonačelnika Leskovca dr Gorana Cvetanovića od kad je došao na vlast, a vezano za ulaganje u sportsku infrastrukturu. Svake godine se iz budžeta grada izdvajaju, sada već ogromna sredstva u te svrhe, pa mu na tome ovom prilikom čestitam kao i na dobijenoj nagradi za Specijalno priznanje za podršku i razvoj sporta. Ujedno, da iskoristim priliku da čestitam i dobitnicima nagrada za najbolje sportiste i da im se zahvalim na tome što daju jedan pozitivan primer mladim ljudima, šalju poruku da treba da se sklone sa ulica i krenu na trenimge, da svaki rad i trud daju rezultate, da im se zahvalim na hrabrosti i doprinosu u razvoju sporta grada na Veternici…Želim im još više medalja u narednoj godini… Idemo samo napred!

Jagodinka
23.12.2022. 00:54

Sve cestitke mladim sportistima, oni su ponos naseg grada. Grad će nastaviti da ulaže u nase sportiste i promoviše prave vrednosti.

Marija Dj
23.12.2022. 08:16

Čestitke ovim mladim, talentovanim i uspešnim sportistima koji su ponos našeg grada.

Maya
23.12.2022. 14:19

Ulaganje u sport postala je jedna od vaznijih aktivnosti na svim nivoima vlasti, sve do lokalnih samouprava koje imaju posebne programe za razvoj sporta, a narocito medju mladima. Sve cestitke mladim sportistima.

J@N@
23.12.2022. 18:24

Sve čestitke našim sportistima na dobijenim priznanjima, potrebno je mnogo odricanja i truda da bi se došlo do ovakvih rezultata.

ELEONORA
23.12.2022. 18:57

Čestitam, neka vam ove nagrade budu podstrek za postizanje još boljih rezultata.

Sanja
24.12.2022. 21:19

Čestitam svima, sportisti su pored naših brendova još jedan zaštitni znak po čemu će se takođe pričati o Leskovcu!