Pet miliona dinara za podsticaj zapošljavanja i rađanja dece

????????????????????????????????????

U okviru programa podrške sprovođenju mera populacione politike u Republici Srbiji opština Medveđaje od Ministarstva bez portfelja Vlade Srbije dobila 5 miliona dinara za projekat “Radimo za bolju budućnost dece”, a tim novcem sufinansiraće se mera usklađivanja rada i roditeljstva.

????????????????????????????????????

Projekat “Radimo za bolju budućnost dece” treba da doprinese stvaranju pozitivne populacione klime i otklanjanju uočenih barijera, odnosno, nezaposlenost mladih što se dovodi u vezu sa roditeljstvom i rađanje dece. Podrška je usmerena i na preduzetnike kako bi se stimulisali da zapošljavaju mlade i nezaposlene roditelje.

Na konkurs za dodelu bespovratnih sredstava starosti od 18 do 35 godina javilo se 44 kandidata za pokretanje sopstvenog biznisa i unapređenje poljoprivrednih gazdinstava

Komisija za odlučivanje uradila je prvu selekciju kandidata a odabrani su danas pohađali obuku za izradu biznis plana sa kojim će konkurisati za drugu fazu realizacije projekta.

Predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić je prilikom obraćanja prisutnima u holu Kulturnog centra istakao da opština Medveđa ulaže maksimalne napore da zaustavi migraciju mladih ka većim gradskim centrima i pozvao ih da se aktivno uključe u izradu opštinskog budžeta za narednu godinu. On je ovom prilikom i ohrabrio mlade da pokrenu svoj biznis. Kao primer, naveo je da su u zajedničkoj realizaciji, opština Medveđa i organizacija HELP u toku proteklog meseca, podelili bespovratna sredstva u iznosu od oko 4.250.000 dinara za 15 mladih preduzetnika.