Preminula porodilja teško povređena u udesu, beba životno ugrožena

Porodilja S.B. koja je teško povređena u udesu kod Prokuplja, preminula je  danas u 18 časova u Kliničkom centru u Nišu. 

Reanimacija je trajala pola sata i lekari su učinili sve kako bi spasili pacijentkinju, ali je preminula usled teških povreda unutrašnjih organa„, kazali su u Kliničkom centru.

Prema rečima nadležnih u KC Niš, beba tragično nastradale S.B. i dalje se nalazi u teškom stanju, ali je stabilnih životnih funkcija. 

Porodilja S.B. i njena beba teško su povređene u saobraćajnoj nesreći koja se danas oko 11 časova dogodila na putu ka Prokuplju, u selu Gornja Stražava.

Vozilo marke „mercedes“ nemačkih registarskih oznaka, koje se kretalo ka Prokuplju, nakon izlaska iz krivne prešlo je na suprotnu stranu i sudarilo sa vozilom „citroen“ prokupačke registracije, u kojem se na suvozačevom mestu nalazila trudnica.

Nesrećno nastradala S.B. bila je u devetom mesecu trudnoće, tako da su lekari morali hitno da je porode na Ginekološko-akušerskoj klinici. 

Zbog težine povreda ona je prebačena u Urgentni centar Kliničkog centra u Nišu, a njena beba zbrinuta je na Klinici za dečje interne bolesti.