Sterijina “Zla žena“ za otvaranje „Joakima Vujića“

PIROT – Ansambl Pozorišta počeo je rad na novoj predstavi po tekstu Jovana Sterije Popovića “Zla žena“, u režiji reditelja Saše Latinovića, slobodnog umetnika iz Beograda, kome je ovo prva saradnja sa pirotskim Pozorištem i prva režija Sterijinog teksta. Premijera se očekuje početkom aprila a u predstavi igra ceo ansambl Pozorišta.

Direktor Pozorišta Gradimir Filipović kaže da su izabrali dobar tekst koji skoro nije igran u ovom teatru. Uz pomoć lokalne samouprave obezbedili su novac za pripremu ove treće predstave u ovoj sezoni.

„Očekujemo da će ova predstava otvoriti festival “Joakim Vujuć“ čiji smo domaćini od 12. do 19. maja u Pirotu, mada imamo i druge pedstave koje će gledati selektor festivala Božidar Djurović, kazao je Filipović.

„ Razlog što radim ovu predstavu je koji su to činioci koji jednu osobu mogu da načine zlom, beskrupuloznom, bezobraznom da radi takve stvari i da ugrožava i ugnjetava druge ljude. Naravno, želim da se sa celom tom komičnom notom poigram i da se poigram sa celom ovom pričom. Pokušavam, koliko mogu da unesem savremeniju notu i da se u tekstu koji je uvek aktuelan, bavim  temom koja je meni bitna, izjavio je reditelj Saša Latinović.

U predstavi igraju Natalija Geleban, Zoran Živković, Aleksandra Stojanović, Aleksandar Radulović, Slobodan Aleksić i Danijela Ivanović.

 

(kraj)