ŠERPE I LONCI

ŠERPE I LONCI
Podeli:

Koristim ukazanu pogodnost odsustva glodurke Jugmedije, koja je na godišnjem odmoru, za malo kritičniji stav prema komentarima koji su mi upućeni na poslednji tekst, gde sam, sa oduševljenjem, pisao o ustoličenju Nega, AV, i Nje, AB, za prve građane Srbije.

Bez želje za nadgovaranjem sa čitaocima, već naprotiv, oduševljen i raznežen pristiglim komentarima, ponosno i sa divljenjem izjavljujem da su mi Oni ulepšali dan, povratili veru u ljude, osmislili život i učinili me srećnim, ali i odgovornim za svaku napisanu reč, svaku napisanu kritiku, upućenu pohvalu, te nanesen, ne daj Bože, duševni bol i uvredu građankama i građanima voljenog nam Leskovca. Sigurno se pitate: Ko su ti kladenci sreće zbog kojih pišem ovaj tekst? Pa, odmah da odgovorim, da vas ne držim u prevelikoj neizvesnosti.

To je u prvom redu „Sanja“, koja piše: „Ovaj tekst je delo duboko depresivne osobe …” Koliko je tačna ova dijagnoza moga psihičkog stanja To samo ja znam. Posle 92 godine života da mi neko, odmah, i To nakon nekoliko pročitanih rečenica teksta, vaspostavi besprekorno tačnu dijagnozu, može samo lekar brilijantne psiho-terapeutske karijere, pronicljivog duha i prozorljivosti; osoba koja je godine i godine provela u Toponici. Kakva Vidovita Zorka, Kleopatra i ostale trice i kučine iz domena onostranog; zakon i uzdanica ovakve, AV-ve Srbije je „Sanja“. Međutim, ima jedno malo „ali“; draga Sanja, ne postoji sintagma: „duboko depresivna“, pridev duboko priliči kada se odnosi na duboku vodu, reku, more; dubok Vam je, Sanja, bunar, vir, duboka Vam je rupa, draga Sanja! Depresija nije duboka; za nju važe drugi pridevi i atributi. Međutim, neću Vam ih reći. Morate sami da ponovo, polako i natenane, radite na učenju srpskog jezika; od jaslica preko osnovne do osmogodišnje škole, po mogućnosti One pored reke. Neznanje, draga Sanja, Vam omogućava da se ljutite na druge. Možda bih Vam i rekao prideve koji su ispravni, ali ste napisali: „ …A ko je on uopste da nam prica sta je u redu a sta nije?“ Ponovo ste u pravu. Ja, koji sam hteo da se pridružim „poslednjim ljudima“ tj. SNS-botovima, sendvičarima istančanog i prefinjenog ukusa – salama podriguša i kobasica pseća AV, AV, radost – nisam tamo primljen, a sada hoću da uzdanici SNS-botova, Vama daragoj Sanja, držim pridike. Što ne ide, ne ide!

Drugi komentator je ujka „Vasa“, koji piše: „Ovakav tekst svi znamo da napisemo.“ Što je ametom tačno! I ne samo To, nego me je, i na tome mu beskrajno hvala, spustio sasvim na zemlju, prosvetlo me i našao mi pravi tekstopisački put. Sve ovo vreme, koje pišem za Jugmediju, mislio sam da su mi tekstovi barabar sa tekstovima, po književnoj vrednosti, ako ne Dostojevskog, a onda bar Vjačeslava Pjecuha i nobelovca Ive Andrića. Išao sam toliko daleko, ogrezao u svojoj nadmenosti, neskromnosti i gordosti, da sam hteo, samoinicijativno, da predložim sebe samog za Nobelovu nagradu. Kad ono, cvrc, svi mogu da pišu kao ja! Gle, koliko mi je sada lakše! Jer, gordost je najveći, glavni (smrtni) greh, a ja sam pobožan čovek. Hvala Ti ujka Vaso! Drugi deo Vasinog komentara, gde on piše: „Ajde bar jedan dan da zamenimo cipele, pa mozda cemo se onda vise voleti i postovati…”, nisam u mogućnosti da mu udovoljim, jer idem bos ili u jadrankama, kao agnus Dei!

Za sve To vreme, ja uživam. Koj ti dava! Sve su ovo, drage moje i dragi moji, šerpe i lonci. Ili što bi rekao pokojni profesor Kodalović: Butaj na težu stranu.

 

dr Vjačeslav Nešić


Podeli:

Koje se zanosis pa ce gi odgivaras na komentari ja kad vidim da se neko pravi pametan ko sanja i ujka vasa odbijem na glupost a vasa se pokaza kolko je pametan u gosp. Ministarku

na vlasti su losi djaci.
Razneli su Srbiju i od Srba napravili jeftinu radnu snagu. Diktator i hijene raznose sve sto im do ugriza dodje. Hijene sa dr. titulama koje mi u selu zovemo plagijat. Diktator i hijene krenuli su na list Kurir. Iskreno i ne podnosim uredjivacku politiku ovog lista, al ovoliko panike od klimoglavaca i gej populacije nisam ocekivao. U Srbiji ne postoje ZAKONI, ne postoji USTAV, postoji samo, Vucic je tako rekao. Sanja i Vasa su bili losi djaci, a sad je u njihovo lonce upalo malo vlasti. Ozbiljno Vam gospodine Nesicu zameram sto ste se bavili njihovim komentarima. Pa njihov IQ… Opširnije »

Poskupeti struju 30%, smanjiti penzije i plate u javnom sektoru i nije neka nauka.. Ova vlast je predstavnik krupnog kapitala i neprijatelj radnika. Da je neprijatelj radnika vidi se i iz odnosa prema strajkacima u Fijatu Kragujevac. Da napravili su od Srba jevtinu radnu snagu. Seljake su bas do koske oglodjali.

Ne znam, druže. Mislim da se ispod pogrešne kolumne moliš. Ovaj gore je raspoložen za priču o radničkim pravima kolko i Bogoljub Karić.

Pa Vucic preti radnicima fijata, brca se na sve i svakoga. Doveo „coravog“ Vulina na celu min.odbrane a u napustenu socijalu ubistva svaki dan. Pa ne mislis da ce neko ispod komlmune AV da se moli.

Isto ti se faća. I da se molis pod kolumnu predstavnika gradžanske kolumne sitno buržoaskog stremljenja and mnenija V.N. i pod neke ine.
A.V. ne moz da dobijes ni u Ćirilicu. Eve ti moli se pred tanku crvenu liniju.

Sudeci po tvom komentaru, tvoj IQ je ispod 85. Ono dvoje jesu jadni, ali, to sto si opozicionar, ne znaci i da si Creme de la creme.

na vlasti su losi djaci.

Uco skroz se slazem s tobom, stvarno mi je IQ nikakav. Nadam se da je tvoj na zavidnom nivou i da ces se sloziti samnom oko sledeg. Ne postoje ZAKONI, ne postoji USTAV, postoji samo, Vucic je tako rekao.

Pa to zna svako dete i slaže se sa tim. Nego šta ćemo po tom pitanju?

na vlasti su losi djaci

Drago mi je da smo se slozili oko apsolutizma AV. E sta cemo po tom pitanju. Sacekajmo kriticnu masu ljudi. Sacekajmo da se dogodi narod.

Umoran sam od dogadjanja naroda i mnogo mator da po ko zna koji put gledam kako bedni, neobrazovani, bezobrazni i drčni iz pocepanih jakni uskaču u skupa odela, limuzine i vile na Dedinju.

Ako si im odgovorija. Sanja doktorka pretera sa dijagnoze. Nisam znala da je Sanja bila u Topolnicu. Kao doktorka ili kao pacijent?

Moze li kolumna ovog autora

Bez fotografije?

@Moze li kolumna ovog autora Bez fotografije?
Ne moze, jer ne damo. Ako je tebe ostavio pa ga, zbog toga toliko ne podnosis, nije nas. Nego od sad DVE fotografije. Ima se, moze se.

Kao da Profesor ima dve fotografije 😀

Ima i u ličnu kartu. Pasoš mu isteko kad su prestali da mu odobravaju NVO projekte.

Profesore, Sanja Vam je bivsa studentkinja. Dobro se vi oboje znate.Vise nego sto treba.
Voda, voda, vodovod!

Postovani gospodine Nesicu. Ne obracajte paznju na Sanju i na Vasu. Sa predhodnim tekstom ste bili sjajni i nastavite u istom ritmu i na isti kolosek. Sami sebe ce unistiti. Pa ni oko gej parade se nisu dogovorili. Jedni su bili da se odrzi odmah posle inaguracije i odrzali su je. Drugi su za jesenju paradu i odtzace je najesen, ako ovi budu na vlasti.

omaje, azdaje i karakondzule
Tekst „Letnja rapsodija“ imao je za temu NJu i Njega. AV i AB. I dobro je da ste se bavili Njima, jer oni odlucuju o nama. E sad je meni iteresantan vojni ministar koji nije sluzio vojsku, rodjen u Novom Sadu, pa preskocio Pravni u Novom Sadu i Beogradu i diplomirao u Kragujevcu. Uzgred i njegova familija je presla Drinu i dosla u Srbiju. Covek koji nema zvanicnu biografiju do svoje dvadest devete godine. Tek dvehiljadite godine u sistem su ga ubacile rode. Ma cela vlada je skup laznih diploma, laznih biografija i pomesanih resora. Mladi, zaista skolovani, moralno utemeljeni… Opširnije »
41 лето у диктатурама живим

Колико видим, овај колумниста спада у онај „елитни“ део нашег народа, некада познатији као „интелигенција“. Или такозване „прогресивне снаге“, које су прогресивне само на речима, а реакционарне на делима. Инстант-интелектуалци-интелектулаћи који пливају у свим диктатурама, универзитетски професорчићи за сваки режим који производе исте такве или сличне кадрове на факултетчћићима. Жалим и себе и друге који су потрошили минут и по до два минута свог живота на читање овог…људи, шта је ово? Писмени састав који описује чат-разговор неких адолесцената?

Koj ti toj kazaja? Koj ti vika?

41 лето, i ja sam se isto pitao jer mi ništa nije bilo jasno. Nego, rekoh, ajd da se ne pravim pametan. Ali sad vidim da se uklapa u trend „to je ono što narod traži“ rijaliti obraćanje imaginarnim likovima. Redakcija bi mogla da proširi delatnost i u saradnji sa nekom lokalnom televizijom realizuje rialiti šou pod nazivom „Malograđani“ pa pare da namlati, bog da ih vidi.

Profesore, sve zivo iskritikovaste ali o Mesku ni jedno slovo.Ako je za kritiku to je on. Ajde malo o leskovackoj vlasti i“njenim ogromnim uspesima.“ Batalite komentare ljudi pisu od muku.

Dalapče na uvce for bratche

Vučić je daleko (od njega nikakve vajde), Mesko je blizu, da budemo blisko ramonika svira disco-trl-lr–lrrrrr-trrrrr

Uopste mi nije vazno kad cu umreti. Vazno mi je kako sada zivim. A sada zivim bas lose jer nemam clasku knjizicu SNS. I imam jos jedan problem. Nisam peder.

Pećina kod Platona (svrati brale)
Petljanje nekih tamo profesora, nekih tamo koji su bili nešto u politici pre 30 godina i petljanje takvih sada u sve i svašta je nešto zbog čega uvek trpim izuzetno jak transfer blama. A ova glava svako malo sevne sa monitora, sa sajta Jugmedije, glava se unela u neku svoju moralizatorsku poentu. I onda svi znamo kolko je sati. Znamo da je takvima duševna hrana da iz uloge prosvetara udju u ulogu javnih mislioca i dežurnih kriticara moralnih tendencija u društvu, a to ne biva, rođaci…Ja „ni jotu“ ne verujem takvima i u iskrenost njegovih namera koje nema odavno. Igor… Opširnije »

Predlazem da se uvede seljacko vaspitanje u skole. Predlazem da se dokonima ukine visak vremena.

Nisam dobro shvatio vaš komentar, i ne znam da li je meni upućen, ali, ko je ovo što čitamo Urbano vaspitanje, a nemamo treći, četvrti, peti izborni „predmet“ ja ću uvek izabrati Seljačko vaspitanje.

Dobro ste shvatili i vama je upucen komentar. I na moj komentar mozes napisati sto te je volja necu replicirati.

Ko ko po kate petl sas krestu

Ma komentariši rode nemoj si stidan 😍

Svi koji ste dali komentare,nemate pojma,IQ vam je mali.Ovolicki,kao zatvor u ,,tri karte..,,E sad cu redom kao dr.Nesic,o svakom,pa da vidimo..Aha,pre toga,koje godine je g.Nesic doktorirao?

Perice/ ja/ Fajront,minus do minusa.Medju nama,Nesic ima botove.

To su isti oni SNS botovi al na prekovrevenom radu. Znaš, on i batica su dobri sa locally SNS . A što i ne bi…

Pa jok, ti i ja ce ih imamo. Ko onaj žuti arhi-bot Dj. što je plazio i penio na svaki komentar potpomognut redakcijom. Te „cenični smajlovi“ te sreća sreća radost zbog maltretiranja nesns i neds komentatora. Kad bolje razmislim – terajte se svi u svoje interesne grupe i vaše pederske strankice.

Jbt pa nemoj to da nam radiš. Gde će se mi petljamo u visoku nauku ha ho ho

Jel to trik pitanje? Kladim se da je bio stariji od N.Sline kad je ovaj doktorirao na Nezbitu.

Pomoc.Pre ili posle prvih visestranackih izbora.

Perice, slagalite N.Slina nije doktorirao. To vam je jedan od boljih primera losi djaka na vlasti. Citaj i komentare navise.