DRI: Kod vlasotinačke lokalne samouprave sporne odluke za preko 50 miliona u 2018.

Državna revizorska institucija (DRI) obajvila je izveštaj o nepravilnostima u radu lokalne samouprave opštine Vlasotince za 2018. godinu, kao i nepravilnosti u trošenju novca direktnih i indirektnih korisnika budžeta, pa i Skupštine opštine, i istovremeno dala rokove da se one isprave.

„Opština Vlasotince je u 2018. godini preuzela obaveze u iznosu od najmanje tri miliona dinara iznad odobrenih aproprijacija; zaključila ugovore u iznosu od najmanje 34,7 miliona dinara bez poštovanja zakonskih procedura u postupcima javnih nabavki, što nije u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama i masu za plate planirala u većem iznosu od 6,60 miliona dinara u odnosu na iznos koji je propisan. Opštinska uprava je preuzela veće obaveze u odnosu na odobrene aproprijacije u iznosu od 2,9 miliona dinara od čega se iznos od 1,4 miliona dinara odnosi na obaveze za slivnu vodnu naknadu. Opština Vlasotince je u 2018. godini prilikom sprovođenja postupaka javnih nabavki dobara, radova i usluga: a) Obaveštenja o zaključenim ugovorima nije objavljivala na Portalu javnih nabavki, ili ih je objavljivala sa zakašnjenjem i b) u Odluci o pokretanju postupka i Pozivu za podnošenje ponuda nije naznačeno da je javna nabavka oblikovana po partijama. Predsednik opštine Vlasotince je donosio Odluku o pokretanju postupka javne nabavke, Rešenje o obrazovanju komisije za javnu nabavku, Odluku o dodeli ugovora i potpisivao Ugovore sa ponuđačima iako su sredstva obezbeđena na razdelu Opštinske uprave. Opština Vlasotince je u 2018. godini masu sredstava za plate planirala u većem iznosu od propisane u iznosu od 6,6 miliona dinara“, piše na početku izveštaja.

Nastavak izveštaja možete pročitati na ovom linku.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

3 komentara

  • Kad pročita naslov reko sebi povataše gi. Kad pročita izveštaj DRI ono nesu objavljivali obaveštenja da su zaključili ugovori i da su nabavke po partije. Kad pročita statut na opštinu piše da predcednik donosi odluke za javne nabavke. Dobro je DRI zaradela plate koje su ko na četiri radnika u Juru.

    • Izgleda da me niki neje razumeja. DRi našla negativno zato što možda služba za javne nabavke opštinske uprave nije objavila obaveštenja na vreme , zato što je službenik iz opštinsku upravu za javne nbavke bija na godišnji odmor. A dok se o toj piše i raspravlja, u jedno javno preduzeće u Vlasotince se svašta dešava. Dešava se da je nabavija nov traktor za 100 iljade evra a takav se mogja kupi za 54 iljade…. Dešava se da se u toj preduzeće odbije kamion u javnu nabavku zato što neje imaja hidrauliku na spoljnu stranu a u ponovljen postupak se uzima kamion koji uopšte neje imaja ovuj hidrauliku za tovarenje kante za otpad.

      A ljutimo se na Makrona što vika da nesmo ispunili uslovi za vladavinu prava… Kkako da gi ispunimo pored skakavci koje imamo. Skakavci koji znaju k d iz jednu stranku koja će izgubi vlast, predju u drugu, koja će dobije vlast. E takvi s d vladaju sas Vlasotince…

    • e, bš takvi…

vaš komentar